LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Događanja u Klubu mladih Split

Akademska kiparica 2D sliku preobražava u živo 3D umjetničko djelo

Ovog utorka ne propustite izvedbu slikarske reanimacije prof. Julijane Voloder. U Klubu mladih Split preobrazit će poznato djelo „Čitačica“.

Ovog utorka ne propustite izvedbu slikarske reanimacije prof. Julijane Voloder. U Klubu mladih Split preobrazit će poznato djelo „Čitačica“.

Klub mladih Split pruža zainteresiranim posjetiteljima priliku da uživo pogledaju nastajanje pravog umjetničkog djela. Prof. Julijana Voloder, akademska kiparica, u utorak, 28. ožujka, s početkom u 19 sati izradit će reanimaciju impresionističkog slikara Jean-Honore Fragonarda, odnosno njegovog poznatog djela Čitačica.

– Riječ je o tome da 2D sliku preobrazim u živu 3D sliku, i to na modelu koji oslikavam u cijelosti u maniri navedenog autora, primjenjujući slikarski body art u tehnici akrila, kao i cijelu scenografiju koja je pozadina na slici. – objašnjava profesorica Voloder kako će događaj izgledati.

Imat ćete, dakle, priliku prisustvovati izvedbi slikarske reanimacije u pristupu illusion arta kao vizualno-izvedbene umjetnosti, a sve će biti popraćeno i snimanjem kamere iz kojeg će poslije nastati art video uradak. Broj je sudionika ograničen pa se što prije prijavite na elektroničkoj adresi klubmladih.split@gmail.com.

Ostale autoričine izvedbe pogledajte na poveznici.

FOTO: KLUB MLADIH SPLIT