LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Koncert komorne glazbe

12. MAGfestival: bliži se koncert Ansambla OKTOS u Muzeju grada Splita

Zbog ograničenog broja mjesta u dvorani, koncert ovog nesvakidašnjeg sastava prenosit će se na Facebook stranici MAGfestivala.

Zbog ograničenog broja mjesta u dvorani, koncert ovog nesvakidašnjeg sastava prenosit će se na Facebook stranici MAGfestivala.

Nakon atraktivnog programa u sklopu MAG Papandopulijade 2 kojeg su izveli mladi renomirani glazbenici MAGansambla, slijedi koncert ansambla OKTOS koji će se održati u petak, 3. rujna, u 20 sati u Muzeju grad Splita.

Ansaml OKTOS čini osam mladih glazbenika koji izvode djela klasične glazbe u naizgled nespojivom sastavu. Ljubav prema komornoj glazbi povezuje ih od samih početaka glazbenog obrazovanja, tijekom školovanja u Osijeku, a kasnije i na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Njihova dugogodišnja priča s ovim ansamblom dobiva svoj dugo očekivani nastavak. Cilj ovog neobičnog ansambla prenijeti je glazbu široj publici, približiti je mladim ljudima te izvoditi najljepše skladbe proteklih stoljeća u rijetko viđenim aranžmanima.

Debitantski nastup ostvarili su u siječnju 2020. godine u prepunoj Maloj dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda. Planovi Ansambla OKTOS usmjereni su na održavanje klasičnih koncerata, promicanje kulture u Hrvatskoj te u bliskoj budućnosti održavanje raznih seminara i radionica vezanih uz komorno muziciranje.

Sva mjesta za koncert Ansambla OKTOS su rezervirana, ali koncert će se moći pratiti preko prijenosa uživo na Facebook stranici MAGfestivala.

FOTO: MAGFESTIVAL