LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
POVJERENTSVO ZAGREBAČKOG GRADONAČELNIKA

Znate li što je Povjerenstvo za zaštitu objekata od grafita?

Najavljuje se poseban prostor za najznačajnije grafitere.

Najavljuje se poseban prostor za najznačajnije grafitere.

Mnogi mladi ljudi su danas oduševljeni grafitima, na zgradama, ulicama, zidovima, bilo gdje. Postoje različita stajališta, neki misle da grafiti uljepšavaju naše ulice dok su nekima samo ruglo grada u ovom slučaju Zagreba. Onima kojima upravo takvi ukrasi idu na živce mogla bi razveseliti vijest o Povjerenstvu za zaštitu objekata od grafita. Neovisno tijelo koje je imenovao gradonačelnik Tomislav Tomašević

Najugroženiji dio grada je uži centar Zagreba u kojem je oslikano 1300 pročelja, odnosno 80 posto površina. Stoga je Grad odlučio financirati 100 posto iznosa uklanjanja grafita kroz stambene pričuve. 80 posto iznosa financirat će se za ostale dijelove grada. U sami proces uklanjanja grafita bit će uključeni i sami građani koji će svoje zahtjeve slati prema Uredu za obnovu. Građani će se sa svojim stanodavcima dogovarati, a onda će predstavnik stanara i upravitelj za obavljanje posla ovlastiti ugovor. 

Cilj ovog procesa nije zakidanje nikoga i uskraćivanje nečije mašte i kreativnosti. Iz Povjerenstva za zaštitu objekata od grafita najavljuju suradnju s umjetnicima koji se žele umjetnički izraziti na površinama na kojima je to dozvoljeno. 

FOTO: UNSPLASH