LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Odjel za fiziku Sveučilišta u Osijeku

Zimska škola fizike i ove je veljače na osječkome sveučilištu

Za sve mlade fizičare Sveučilište u Osijeku organizira tradicionalnu Zimsku školu fizike.

Za sve mlade fizičare Sveučilište u Osijeku organizira tradicionalnu Zimsku školu fizike.

Tradicionalna Zimska škole fizike  za učenike osnovnih i srednjih škola održat će se i ove godine na osječkome sveučilištu. Osnovnoškolce očekuje kulturno-umjetnički program pod nazivom Fizika na sceni te brojne zabavne i edukativne radionice poput Fizika u igračkama, Need for speed i Energija sutra. Na taj način obilježit će se 13. Zimska škola fizike za osnovnu školu koja će se održati 4. veljače 2017..  

Oni malo stariji uz radionice će i pozdravne govore poput Dopplerov efekt, Rubensova cijev i Fizika glazbe saznati nešto više o fizici 25. veljače 2017., kada će se održati 8. Zimska škola fizike za srednju školu. Iz svake osnovne i srednje škole može se prijaviti do pet učenika za sudjelovanje u Zimskoj školi, a prijave je potrebno poslati na e-adresu voditeljice ŽSV (T. Paris) i/ili na e-adresu tajnika osječke podružnice HFD-a (D. Stanić).

Zimsku školu fizike organizira Hrvatsko fizikalno društvo – podružnica Osijek u suradnji sa Županijskim stručnim vijećem učitelja fizike Osječko-baranjske županije – ISTOK, Agencijom za odgoj i obrazovanje i Odjelom za fiziku Sveučilišta u Osijeku.

Obje zimske škole održat će se u prostorijama Odjela za fiziku Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku na adresi Trg Ljudevita Gaja 6, od 9 do 13.30 sati. Detaljan program i sve dodatne informacije o radionicama možete pronaći na web stranici Odjela za fiziku.

FOTO: WIKIPEDIA