LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Samo za korisnike Androida

ZetApp – saznajte kada dolazi idući bus

Mislav Magerl, student 3. godine FER-a, odlučio je napisati aplikaciju koja omogućava da se u nekoliko sekundi sazna kada polazi idućih nekoliko autobusa!

Mislav Magerl, student 3. godine FER-a, odlučio je napisati aplikaciju koja omogućava da se u nekoliko sekundi sazna kada polazi idućih nekoliko autobusa!

ZetApp je nova aplikacija koja se 1. travnja pojavila na Google Playu. Zasad je dostupna samo za korisnike Androida.

U opisu stoji da je to aplikacija koja će većini Zagrepčana olakšati svakodnevno putovanje, a može se pretraživati po imenu stanice, broju linije i po svim stanicama u gradu. Na Facebook stranici aplikacija ima 200-tinjak likeova, a komentari su samo pozitivni. Traži se i izrada aplikacije za iOS uređaje. Isto je i na Google Playu gdje je ocijenjena čistom peticom.

Iza aplikacije stoji student 3. godine FER-a Mislav Magerl koji kaže da je ideju za aplikaciju dobio zato što je i njemu trebao neki jednostavan način da sazna kada mu ide idući bus. Kaže:

– Tako sam odlučio napisati aplikaciju kojoj je dovoljno reći broj linije i ona izbaci idućih nekoliko polazaka. Naravno, kasnije sam dodao i pretragu svih linija po stanicama i slično, ali glavna ideja je upravo to da korisnik upiše svoju omiljenu liniju i da mu se prilikom otvaranja aplikacije prikazuju sljedeći polasci.

Aplikaciju je napravio samostalno, a ona se temelji na voznom redu ZET-a koji je objavljen na njihovim mrežnim stranicama. Mislav je rekao da aplikacija radi tako da se spoji na stranice ZET-a te preuzima podatke koje prikaže na lijep način. 

Prošle je godine ZET ugasio aplikaciju ZETCheck, i to zato što je koristila informacije koje nisu bile javne, primjerice vozni reda, i koje su, kako su oni napomenuli, rušili njihove servere zbog prevelike posjećenosti.

Mislav je naglasio da su podaci koje ZetApp koristi javni te će uvijek takvi i biti, pa smatra da takva sudbina ne očekuje njegovu aplikaciju:

– Rekao bih da ZetApp najviše može pomoći ljudima koji redovito ili ponekad putuju autobusom jer u nekoliko sekundi mogu saznati kad im polazi idućih nekoliko autobusa. Također, budući da aplikacija ima i vozni red za noćne tramvaje, onda to olakšava svima koji noću putuju gradom s raznih izlazaka. 

FOTO: FACEBOOK