LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Iznenađenje u javnom prijevozu

ZET uvodi Wi-Fi u tramvaje i autobuse

Ugodno iznenađenje iz ZET-a – do kraja travnja bit će uveden bežični internet u sva vozila javnog prijevoza, i to minimalno iduće četiri godine.

Ugodno iznenađenje iz ZET-a – do kraja travnja bit će uveden bežični internet u sva vozila javnog prijevoza, i to minimalno iduće četiri godine.

S novom 2018. godinom došle su loše vijesti poput uvođenja strožih mjera u studentske domove, no uz loše, tu su i dobre vijesti koje donosi ZET. Naime, kako saznajemo s portala Zagreb Info, odlučio je uvesti bežični internet u sva vozila javnog prijevoza. Uvođenje Wi-Fi mreže treba se provesti do travnja ove godine Cilj ovog pilot-projekta jest korisnicima pružiti bolje iskustvo javnog prijevoza te privući vozače osobnih vozila. 

Cijena cjelokupnog projekta uvođenja interneta u ZET-ova vozila iznosit će 25,9 milijuna kuna. T-Mobile i Vip u suradnji s tvrtkom Storm Computers izabrani su kao tvrtke koje će pružati uslugu bežičnog interneta. T-Mobileova usluga koštat će 9 milijuna kuna, a Vipova 10,9 milijuna kuna. Njihova je obveza, nakon potpisivanja ugovora, uvesti internet u sva vozila u roku od 90 dana. Ono što je odabranim tvrtkama obvezno napraviti jest pružanje jednake usluge interneta u svim brojevima tramvaja i autobusa te na svim lokacijama u Gradu Zagrebu.

Za sada je prvi ugovor potpisan na četiri godine što će građanima osigurati bezbrižno i besplatno surfanje u bilo kojem trenutku putovanja javnim prijevozom. Nakon tog roka Grad Zagreb odlučit će o produženju ugovora. 

– U novim tramvajima koji mogu primiti do 200 putnika, tvrtke će morati osigurati da u istom trenutku može bez problema surfati barem 75 putnika. U manjim autobusima, kapaciteta 45 putnika, surfanje mora biti omogućeno za 30 osoba, a u većim autobusima koji mogu povesti 60 osoba internet mora biti dostupan barem za 45 putnika. – piše Zagreb Info.

Svakom građaninu bit će omogućeno surfanje internetom u trajanju od 30 minuta uz prethodnu autorizaciju. Nakon što 30 minuta prođe, korisnici će se morati ponovno autorizirati ako budu željeli nastaviti surfati internetom. 

ZET je još nadodao kako će neprimjerene te nezakonite internetske stranice biti zabranjene te im se uopće neće moći pristupiti preko besplatne Wi-Fi mreže. No internet će biti omogućen svaki dan 24 sata dnevno.  

 

 

FOTO: FACEBOOK