LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
IZMJENE U PROMETU

ZET najavio izmjene u prometu: počinju već ovog vikenda

ZET najavljuje izmjene u tramvajskom i autobusnom prijevozu – obratite pozornost na ove linije.

ZET najavljuje izmjene u tramvajskom i autobusnom prijevozu – obratite pozornost na ove linije.

ZET najavljuje obustavu tramvajskog prometa od Draškovićeve ulice do Mihaljevca u subotu, 18. studenoga od 7.30 do 13 sati. Obustava je potrebna zbog sanacije vodoopskrbnog priključka na Langovom trgu, a putnike će od Mihaljevca do Kaptola prevoziti autobus, priopćuju iz ZET-a.

Također u subotu, na Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, u autobusnom i tramvajskom prometu primjenjivat će se nedjeljni raspored polazaka.

Tramvajska linija 14 zadnji polazak s Mihaljevca ostvarit će u 7.40 sati, a nakon toga će prometovati izmijenjenom trasom u oba smjera:
Savski most – Savska cesta – Trg bana Josipa Jelačića – Draškovićeva – Vlaška – Kvaternikov trg – Maksimir.
 

Autobusna linija 263 (Dubec – Sesvete – Kašina – Planina Gornja)


Do izmjena na ovoj liniji doći će u subotu, 18. studenoga od 7 sati, te će se promet odvijati izmijenjenom trasom u oba smjera zbog zatvaranja za promet dijela Ceste Ivana Mažuranića:

Dubec – Sesvete (terminal)  Varaždinska cesta  Soblinečka ulica  (lijevo) Prepuštovečka ulica  Vurnovečka ulica  Glavna ulica  (lijevo) Soblinečka cesta  (desno) Ulica Ivana Mažuranića.

Nadalje, doći će do privremenog zaustavljanja  korištenja obostranih autobusnih stajališta Škola Kašina, Odvojak Reber, Cvjetna cesta, Kralji, Reber-Habeki, Đurđekovec, Markovo polje-raskrižje, Aleja mira, Vugrovečka 70 i 73, Vugrovečka 42, Vugrovečka 21, Kašinska-rasadnik, Bistrička-OŠ u smjeru Sesveta i Bistrička-Zagrebačka na Bistričkoj ulici, u smjeru Kašine.

Istovremeno će biti uspostavljeno obostrano stajalište na Soblinečkoj cesti u zoni raskrižja sa Ulicom Ivana Mažuranića.

Na izmijenjenom dijelu trase, autobusna linija 263 koristit će isključivo stajalište Bistrička-Zagrebačka na Zagrebačkoj cesti, u smjeru Kašine.
 

Žičara Sljeme


Oni koji su planirali izlet na Sljeme žičarom u ponedjeljak i utorak, 20. i 21. studenoga, ostat će razočarani jer ona neće biti u pogonu zbog redovnog mjesečnog servisnog pregleda.
 

„Riječ je o uobičajenim periodičnim aktivnostima kako bi se ispunili svi tehnički i sigurnosni preduvjeti za daljnji siguran i nesmetan rad žičare“, priopćuju iz ZET-a.
 

Autobusna linija 105


Zbog sanacije Mikloušićeve ulice, autobusna linija 105 (Kaptol - Britanski trg) će od ponedjeljka, 20. studenoga u 9 sati do petka, 24. studenoga u 18 sati, prometovati djelomično izmijenjenom trasom u smjeru Kaptola:

Britanski trg - redovnom trasom do raskrižja Mlinarske i Ulice Antuna Vrančića - (ravno) Ulica Antuna Vrančića - (ravno) Ulica Gupčeva zvijezda - (desno) Ulica Medveščak - (desno) Degenova ulica - (lijevo) Kaptol

S Kaptola će autobus prometovati uobičajenom trasom do Britanskog trga.  

Za vrijeme trajanja radova, izvan funkcije će biti autobusna stajališta u smjeru Kaptola: Medvedgradska - škola, Znikina i Kaptol Centar, dok će istovremeno biti uspostavljeno autobusno stajalište u Ulici Antuna Vrančića, poručili su iz ZET-a.
FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA, ILUSTRACIJA