LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nesvakidašnja promjena imena

Zeleni se Hendrixov most

Zeleni željeznički most napokon će, na inicijativu Hrvatskih željeznica, promijeniti ime u Hendrixov most.

Zeleni željeznički most napokon će, na inicijativu Hrvatskih željeznica, promijeniti ime u Hendrixov most.

Nakon što je nedugo nakon skupe obnove na Zelenom mostu osvanuo kultni natpis „Hendrix“, pokrenuta je inicijativa da se most i preimenuje. Tako će Zeleni most, poznat i kao Željeznički, dobiti i službenu promjenu naziva kojim ga imenuju generacije ljudi – „Hendrixov most“.

HŽ Infrastruktura, za koju se ispostavilo da je nadležna po pitanju ovakvih stvari, priključila se inicijativi da se željeznički most „Sava – Zeleni most“ preimenuje u „Hendrixov most“. Tim su putem Državnom uredu za upravljanje državnom imovinom uputili prijedlog za promjenu naziva mosta.

Naime, ovaj je most – potpisan imenom slavnog glazbenika Jimija Hendrixa – s vremenom stekao kultni status te je zauzeo mjesta u srcima mnogih građana. Osim toga, postao je jednim od simbola urbane pop-kulture grada Zagreba. Tradicija potpisivanja ovog mosta započela je još davnih 80-ih godina te je nakon svakoga svježeg bojenja mosta bilo pitanje vremena kada će se netko ponovno usuditi na ovaj opasan pothvat i potpisati most Hendrixovim imenom.

HŽ Infrastruktura istaknula je u priopćenju kako će grad Zagreb nastaviti projekt osvjetljavanja mosta, čime će ljepota mosta biti dodatno naglašena.

FOTO: H-ALTER