LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Centar za autizam Zagreb

Združeni turnir u odbojci: budući policajci i učenici Centra za autizam zajedno na terenu

Rezultati utakmica bili su u drugom planu, dok su radost, veselje, timski duh i zajedničko druženje svih sudionika bili u središtu pozornosti.

Rezultati utakmica bili su u drugom planu, dok su radost, veselje, timski duh i zajedničko druženje svih sudionika bili u središtu pozornosti.

U Centru za autizam Zagreb, smještenom na adresi Zvonimira Ljevakovića 30 A, održan je mali turnir u združenoj odbojci koji je okupio polaznike Policijske škole Josip Jović i učenike Centra za autizam. Taj događaj još jednom je potvrdio višegodišnje prijateljstvo između tih dviju institucija, pružajući priliku za zajedničko sportsko druženje i promicanje inkluzije.

Svi natjecatelji srdačno su dočekani od ravnateljice Centra za autizam Zagreb Žarke Klopotan, koja je gostima iz Policijske škole poželjela toplu dobrodošlicu i ugodan boravak u Centru. Ravnateljica Klopotan posebno je istaknula važnost ove suradnje, naglasivši kako ona pruža korisnicima Centra priliku da steknu povjerenje prema policijskim službenicima, dok budući policajci stječu dragocjeno iskustvo ophođenja s osobama iz spektra autizma i s drugim intelektualnim teškoćama.

Zagrebačke odbojkašice viceprvakinje Europskih sveučilišnih igara, odbojkaši završili deseti



Organizaciju turnira vodila je magistra kineziologije Adrijana Đumlan, djelatnica Centra i suradnica Policijske škole u provođenju aktivnosti podizanja svijesti o uključivanju osoba s invaliditetom u zajednicu. Ove aktivnosti integralni su dio školskog kurikuluma Policijske škole, čime se promiče socijalna inkluzija i empatija među polaznicima. Nakon završetka sportskog dijela, polaznici Policijske škole obišli su Centar za autizam Zagreb, posjetili obrazovne skupine i upoznali se s programima i načinom rada Centra.

Odbojkašice ušle u poluzavršnicu studentskog prvenstva


Odbojku su igrale mješovite ekipe koje su činili polaznici Centra za autizam i Policijske škole. Rezultati utakmica bili su u drugom planu, dok su radost, veselje, timski duh i zajedničko druženje svih sudionika bili u središtu pozornosti.

Ovaj turnir združene odbojke pokazao je kako sport može biti moćan alat za povezivanje zajednica, razbijanje predrasuda i promicanje inkluzivnosti. Budući policajci i učenici Centra za autizam Zagreb svojim su primjerom pokazali da zajednički trud i suradnja mogu stvoriti pozitivne promjene u društvu.

IZVOR: MUP POLICIJSKA AKADEMIJA „PRVI HRVATSKI REDARSTVENIK”
FOTO: MUP POLICIJSKA AKADEMIJA „PRVI HRVATSKI REDARSTVENIK”