LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Koronavirus u Sloveniji

Zbog porasta zaraženih od koronavirusa nastava se na nekim fakultetima počela održavati „na daljinu”

U Sloveniji značajno raste broj zaraženih pa se zabranjuju veća okupljanja što utječe i na održavanje nastave na fakultetima.

U Sloveniji značajno raste broj zaraženih pa se zabranjuju veća okupljanja što utječe i na održavanje nastave na fakultetima.

Drama zbog koronavirusa još ne jenjava, a drastične mjere počele su se provoditi i u susjednoj Sloveniji, gdje se zbog virusa nastava na fakultetima počela provoditi na daljinu, prenosi Index.hr.

Sasvim je logično, s obzirom na čest doticaj sa susjednom Italijom, da se na taj potez odlučilo vodstvo Primorskog Sveučilišta iz Kopra, unutar kojega će nastava biti obustavljena do 20. ožujka, no ni neki fakulteti u Ljubljani ne žele riskirati.

Naime, s obzirom na to da je u Sloveniji prema zadnjih podacima 23 zaraženih, ne žele riskirati s održavanjem nastave u velikim učionicama s velikim brojem ljudi, a o nadoknadama će se raspravljati naknadno.

Iako putovanje u Sloveniju nije zabranjeno, a granice su otvorene, hrvatskim studentima koji ondje studiraju i putnici su, svakako se preporuča da prethodno provjere održava li se nastava na njihovim fakultetima.

FOTO: PIXABAY