LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
„Mali pokretači promjena“

Završen ISUM-ov ciklus radionica forum tetara s osnovnoškolcima

Kroz rad i uvježbavanje forum-priče s profesoricom hrvatskog jezika Anitom Silić Puklin i djelatnicima ISUM-a, kroz ove radionice osnovnoškolci su bili upoznati s novim metodama rješavanja sukoba.

Kroz rad i uvježbavanje forum-priče s profesoricom hrvatskog jezika Anitom Silić Puklin i djelatnicima ISUM-a, kroz ove radionice osnovnoškolci su bili upoznati s novim metodama rješavanja sukoba.

Dana 15.3.2018. u osnovnoj školi Gornje Vrapče održana je posljednja u ciklusu od 4 radionica forum teatra. U sklopu iste, nakon pripreme učenicima nižih razreda održana je i završna izvedba predstave uvježbane na radionicama. Učenici osmih razreda predstavili su svoju forum-priču učenicima četvrtog razreda kako bi im pokazali što su radili i omogućili im da pronađu neka drugačija rješenja za nenasilno rješavanje sukoba. Nakon odglumljene forum-priče gledatelji su identificirali lik tlačitelja i tlačenika. Razina uključenosti učenika četvrtoga razreda bila je više nego zadovoljavajuća. Osim što su davali zanimljiva rješenja, bili su jako duhoviti i hrabri prilikom glumljenja likova.

Kroz rad i uvježbavanje forum-priče s profesoricom hrvatskog jezika Anitom Silić Puklin i djelatnicima ISUM-a, kroz ove radionice osnovnoškolci su bili upoznati s novim metodama rješavanja sukoba. Na kreativan način rješavali su postavljene probleme te kroz osobno iskustvo u kontroliranom okruženju postavljane problematične situacije naučili o posljedicama nasilja.

Projekt „Mali pokretači promjena“ traje od listopada 2017. do kolovoza 2018. godine te pruža djeci mogućnost unaprjeđenja socijalnihh i komunikacijskih vještina. Pritom je posebno fokusiran na suzbijanje govora mržnje direktno među vršnjacima i online putem, jednog od gorućih problema suvremenog društva koje značajno karakterizira utjecaj tehnologije na svakodnevicu. Želja je projekta sprječavanje verbalnog nasilja koje je različitim metodama moguće transformirati i u idealnom slučaju potpuno iskorijeniti, odnosno stvoriti školu s nultom tolerancijom za govor mržnje i nasilje.

FOTO: ISUM