LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Konferencija u organizaciji Ženske sobe

Zašto se mladi trebaju uključiti u prevenciju seksualnog nasilja – objašnjavaju učenice i učenici

Do 16. prosinca zaprimaju se prijave za sudjelovanje na online-konferenciji o važnosti uključivanja mladih u prevenciju seksualnog nasilja koja će se, u organizaciji Ženske sobe, održati online.

Do 16. prosinca zaprimaju se prijave za sudjelovanje na online-konferenciji o važnosti uključivanja mladih u prevenciju seksualnog nasilja koja će se, u organizaciji Ženske sobe, održati online.

Ženska soba – centar za seksualna prava organizira konferenciju za mlade pod nazivom Važnost uključivanja mladih u prevenciju seksualnog nasilja. Održat će se online, na platformi Zoom, 17. prosinca od 10 do 13 sati.  

Naime, Ženska soba, u partnerstvu s Uredom pravobraniteljice za djecu Republike Hrvatske, udrugom Plavi telefon, Srednjom školom Ivan Švear iz Ivanić Grada, Prehrambeno-tehnološkom školom iz Zagreba, Medicinskom školom iz Osijeka, Obrtničkom školom iz Osijeka, Gimnazijom i strukovnom školom Bernardina Frankopana iz Ogulina i Ekonomskom i turističkom školom iz Daruvara, od 2018. godine provodi EU projekt Seksualno nasilje – edukacijski i prevencijski program. U njegovu je sklopu razvijen SNEP program – program prevencije seksualnog nasilja za srednje škole koji je verificiralo Ministarstvo znanosti i obrazovanja i implementiralo u 31 srednjoj školi s područja cijele Hrvatske.

– Cilj je Konferencije predstaviti SNEP Program, prezentirati iskustva učenica i učenika koji su bili uključeni u njegovu provedbu, kao i predstaviti edukacijske i prevencijske materijale na kojima su radile vršnjačke edukatorice i edukatori partnerskih škola te osvijestiti važnost aktivnog uključivanja mladih u prevenciju seksualnog nasilja. – ističu iz organizacije.  

Navode i kako će izlagačice i izlagači Konferencije biti učenice i učenici partnerskih srednjih škola koji su aktivno, u svojstvu vršnjačkih edukatorica i edukatora, bili uključeni u provedbu projekta te predstavnice Mreže mladih savjetnika Pravobraniteljice za djecu Republike Hrvatske. Moderirat će je učenice Prve gimnazije Zagreb.

– Sudjelovanje na konferenciji je besplatno, a svoje sudjelovanje možete prijaviti isključivo na e-mail adresu zenska.soba@zenskasoba.hr najkasnije do 16. 12. 2020. godine. Molimo Vas da nam u prijavi dostavite Vaše ime i prezime, zanimanje, instituciju/odgojno obrazovnu ustanovu iz koje dolazite i e-mail adresu. – dodaju iz Ženske sobe.

Program konferencije dostupan je u nastavku.
FOTO: PIXABAY