LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Inovativna vježbenica za prvašiće

Zašto je „Superolovka“ i više nego super

Naklada Ljevak donosi izvrsnu vježbenicu koja pomaže pri vježbanju grafomotorike u prvome razredu osnovne škole.

Naklada Ljevak donosi izvrsnu vježbenicu koja pomaže pri vježbanju grafomotorike u prvome razredu osnovne škole.

Superolovka radna je bilježnica didaktičkih materijala za prvo polugodište prvoga razreda. Ona pomaže djeci kako bi razvijala grafomotoriku vježbajući nastavni sadržaj iz Hrvatskog jezika, Matematike i Prirode i društva. Zadaci koji se u njoj nalaze od učenika traže pamćenje, razumijevanje i primjenu.

Ova zanimljiva vježbenica priprema učenike za čitanje i pisanje, usvajanje slova i glasova, crtanje i prepoznavanje geometrijskih likova, tijela u prostoru, ravnih i zakrivljenih ploha, brojeva do pet, ali i svega onoga s čime se djeca susreću u svome okruženju. Vježbama čitanja, pisanja i stjecanja matematičkih vještina, dodani su zadaci koji su korisni za bolje pamćenje, zaključivanje i opažanje, ali i za razvoj pažnje.

Tako će se Superolovka baviti i školom, učenicima, odgovornim ponašanjem u domu, prirodi, ponašanjem pješaka u prometu, okolišem. Zadaci traže od djeteta da nešto nacrta, oboji, prekriži ili zaokruži i to sve uz minimalnu pomoć odrasle osobe. Upute za rješavanje napisane su u obliku simbola kako bi ih dijete moglo samo pročitati. Ipak, neki zadaci imaju pisanu uputu te će dijete u tome slučaju trebati pomoć odrasle osobe kako bi što bolje razumjelo zadatak.

Svi su zadaci usklađeni s nastavnim planom propisanim za prvi razred osnovne škole, različite su složenosti i raznovrsni su. Sigurni smo u to da će svim prvašićima poslužiti kao izvrsna vježba i pomoć u prvom polugodištu prvoga razreda.

Superolovka je zabavna, vesela i šarena te će zasigurno potaknuti svako dijete da kroz igru nauči brojne zanimljive i korisne podatke i vještine. Neka Superolovka u izdanju Naklade Ljevak postane superheroj i superpomoć i vašega djeteta, brata, sestre ili maloga susjeda i pretvori ga u pravog đaka prvaka.

FOTO: LJEVAK ŠKOLE