LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Dubrovniku

Započeo Tjedan karijera; sadržaj je vrlo bogat, a uz to i otvoren za javnost

Što budućnost donosi čovječanstvu ili pojedincu, pitanje je koje uvijek intrigira stručnjake i futuriste. Na njega će se pokušati odgovoriti u narednim danima na Tjednu karijera.

Što budućnost donosi čovječanstvu ili pojedincu, pitanje je koje uvijek intrigira stručnjake i futuriste. Na njega će se pokušati odgovoriti u narednim danima na Tjednu karijera.

Na Sveučilištu u Dubrovniku 2. ožujka započeo je Tjedan karijera s temom Komu pripada budućnost, a traje sve do 7. ožujka. To je ujedno i naslov središnjeg događanja – predavanja astronoma Korada Korlevića, koje će se održati u četvrtak, 5. ožujka 2020, u 10 sati na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju.

– Što budućnost donosi čovječanstvu ili pojedincu? Što već znamo, a što nas čeka? Pitanja su to koja uvijek intrigiraju stručnjake i futuriste. Uz stečenu diplomu, važno je cjeloživotno usavršavanje i stjecanje znanja i vještina. Ići u korak s novim tehnologijama nije dovoljno za uspjeh. Od zaposlenika se danas traži kreativnost, originalnost, kritičko razmišljanje, vještine uvjeravanja i pregovaranja, usmjerenost na detalje. Uz to, do izražaja sve više dolazi i emocionalna inteligencija kao bitna osobina zaposlenika. – poručuju sa Sveučilišta.

U programu je i ove godine okrugli stol Razvoj modula upravljanja vlastitom karijerom na visokim učilištima, koji se priprema u suradnji s Agencijom za znanost i visoko obrazovanje. Ove će se godine prvi put održati i radionica za poslodavce Kako se pripremiti za studente. Dodatno, upriličit će se i predstavljanje knjige Kako preživjeti u suvremenoj džungli? psihologa Sandra Kraljevića. Sva događanja Tjedna karijera otvorena su za zainteresiranu javnost, a namijenjena prije svega studentima.

FOTO: PIXABAY