LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
World Youth Alliance Hrvatska

Započele prijave za novi krug edukacije "Mladi za dostojanstvo i ljudska prava" u Zagrebu

„Mladi za dostojanstvo i ljudska prava“ je naziv edukacijskog programa koji od 20. listopada u Zagrebu kreće u svoj 6. ciklus.

„Mladi za dostojanstvo i ljudska prava“ je naziv edukacijskog programa koji od 20. listopada u Zagrebu kreće u svoj 6. ciklus.

World Youth Alliance Hrvatska, podružnica međunarodne organizacije mladih koja broji preko milijun članova diljem svijeta pokreće edukaciju i trening za sve one koji žele promicati ljudsko dostojanstvo i aktivno sudjelovati u zalaganju za temeljne ljudske vrijednosti u društvu!

„Mladi za dostojanstvo i ljudska prava“ naziv je edukacijskog programa koji od 20. listopada u Zagrebu kreće u svoj 6. ciklus. Kroz čitanje tekstova autora poput Mahatme Gandhija, C.S. Lewisa, Nelsona Mandele, Karola Wojtyle, Viktora Frankla, Dalai Lame, Jacquesa Maritaina, Vaclava Havela i drugih, sudionici će dobiti mogućnost boljeg razumijevanja čovjeka i njegovog dostojanstva, kvalitetan uvid u svijet ljudskih prava, savladavanje elementarnog vokabulara koji se koristi u UN-u, a imat će i priliku za stažiranje u New Yorku ili Bruxellesu, sudjelovanje na domaćim i međunarodnim konferencijama itd.

Sudionici će čitati jedno po jedno poglavlje (od ukupno 7), slati kratki esej mentorima i diskutirati o pročitanim tekstovima u grupama. Dinamika čitanja i slanja eseja bit će dogovorena između mentora i polaznika u skladu s obvezama i mogućnostima polaznika, a uz diskusije sudionici će imati priliku pohađati i trening radionice i konferencije na kojima će steći dodatna znanja i vještine u zagovaranju ljudskog dostojanstva. Predviđeni tijek trajanja treninga je četiri do pet mjeseci, a nakon završenog treninga, svi sudionici će biti službeno certificirani te dobiti potvrdu o stečenim kompetencijama, koje mogu koristiti i prilikom prijave za posao.

Svi uspješno certificirani sudionici moći će postati aktivni članovi WYA Hrvatska i sudjelovati u radu udruge.

Prijave za edukaciju traju od 20. rujna do 8. listopada, a prijaviti se mogu svi mladi između 18 i 30 godina putem sljedećeg obrasca.

Svi prijavljeni će biti pozvani na kratki intervju s mentorima edukacije, nakon kojega će dobiti informaciju jesu li upisani u edukacijski program. Za intervju se nije potrebno posebno pripremati. Ključni element će biti zainteresiranost polaznika za područja kojima se Udruga bavi i ozbiljnost pristupa edukaciji.

Novost od ove godine je što će polaznici po prvi puta čitati tekstove na hrvatskom jeziku, kako bi razumijevanje sadržaja bilo svima lakše i dostupnije. Sudjelovanje u Edukaciji je besplatno, a jedini uvjet je potpisivanje WYA Povelje na način da označite „Slažem se“ u prijavnom obrascu.

Za sva dodatna pitanja možete nam se obratiti na croatia@wya.net  ili na Facebook stranicu.