LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Klasici

U HNK-u započela radionica Čitanje Krleže

Radi se o projektu u kojem glumci i gledatelji zajedno istražuju zašto je čitanje Krleže esencijalno i danas.

Radi se o projektu u kojem glumci i gledatelji zajedno istražuju zašto je čitanje Krleže esencijalno i danas.

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu ove jeseni otvorilo je svoje dvorane za pokuse te je pozvalo gledateljice i gledatelje na radionicu Čitanje Krleže

Već je održan prvi radionički susret kojim je zagrebački HNK zakoračio u novi projekt koji služi kao podsjetnik zašto je čitanje Miroslava Krleže esencijalno za našu kulturu.
– U Dramskoj pokusnoj dvorani, u kojoj i inače čitaćim probama započinje svaki dramski proces našeg kazališta, započeli smo čitanje Krležina Kraljeva i uronili u svijet njegova fascinantnog sajmišnog panoptikuma. Od trenutaka kada je Krleža napisao ovu ekspresionističko remek-djelo prošlo je više od sto godina, ali naše su polaznice već u prvim recima njegovih didaskalija nepogrešive prepoznale suvremenost i svevremenost ovog barda hrvatske književnosti. – rekla je dramaturginja Jelena Kovačić koja zajedno s ravnateljem Drame Ivicom Buljanom moderira cijelim projektom.

Istraživanje što nam Krležino Kraljevo znači danas, kako mu pristupiti, koji su mu izvedbeni potencijali te gdje u našoj svakodnevici prepoznajemo njegovu buku i bijes, trajat će šest tjedana. 

– Veselimo se sljedećem susretu na kojem nam se pridružuju i glumci ansambla Drame, te na kojem nastavljamo istraživati zašto je Krležu toliko važno čitati i danas.  izjavila je Jelena Kovačić.

FOTO: PIXABAY