LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Centar za razvoj mladih

Započela druga godina provedbe projekta MLADI ZA MLADE

Druga godina provedbe projekta MLADI ZA MLADE - jačanje zajednice mladih osoba u riziku od socijalne isključenosti traje od 1. lipnja 2021. do 31. svibnja 2022. godine, a nositelj projekta je udruga Centar za razvoj mladih - CERM.

Druga godina provedbe projekta MLADI ZA MLADE - jačanje zajednice mladih osoba u riziku od socijalne isključenosti traje od 1. lipnja 2021. do 31. svibnja 2022. godine, a nositelj projekta je udruga Centar za razvoj mladih - CERM.

Udruga Centar za razvoj mladih započela je s provedbom aktivnosti za drugu godinu projekta MLADI ZA MLADE – jačanje zajednice mladih osoba u riziku od socijalne isključenosti. Riječ je o projektu financiranom sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, a ukupno trajanje programa razvoja i širenja mreže socijalnih usluga koje pružaju udruge obuhvaća razdoblje od 2020. do 2023. godine.

Osim Centra za razvoj mladih, partneri na projektu su udruge Ženska soba - Centar za seksualna prava, Institut za stručno usavršavanje mladih, Udruga mladih Futurum Montis te Hrvatski zavod za zapošljavanje, područni ured Sisak, a projekt se i u drugoj godini provodi u Zagrebu, Sisku i općini Ravna Gora.

Projektom je predviđen niz aktivnosti usmjerenih socijalno isključenim skupinama – prvenstveno mladim nezaposlenim osobama s navedenih područja, a iste obuhvaćaju radionice i predavanja za jačanje kapaciteta za zapošljavanje, aktivnosti kvalitetnog provođenja slobodnog vremena, aktivnosti pripreme za samostalan život, pokretanje podcasta o cjeloživotnom učenju, istraživanje o korištenju paketa mjera za zapošljavanje te e-brošura sa zaključcima istraživanja i preporukama za mlade.

Članak je nastao u sklopu projekta MLADI ZA MLADE – jačanje zajednice mladih osoba u riziku od socijalne isključenosti, a za sadržaj je odgovoran isključivo Centar za razvoj mladih. Projekt provodi CERM u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, područnim uredom Sisak, te s udrugama Institut za stručno usavršavanje mladih, Ženska soba – Centar za seksualna prava i Udrugom mladih Futurum Montis, a uz financijsku potporu Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.
FOTO: CERM