LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
"Gornji grad: Mijene srca"

Zanimljive gastronomske priče u umjetničkom projektu Muzeja prekinutih veza

Ove nedjelje upoznajte boemski način života Gornjeg grada, kušajte organske namirnice, slušajte radio i osvojite besplatan ručak na tajnoj lokaciji u središtu Zagreba.

Ove nedjelje upoznajte boemski način života Gornjeg grada, kušajte organske namirnice, slušajte radio i osvojite besplatan ručak na tajnoj lokaciji u središtu Zagreba.

U okviru umjetničkog projekta Muzeja prekinutih veza pod nazivom Gornji grad: Mijene srca, u nedjelju 15. svibnja na zagrebačkom Gornjem gradu gostovat će dva zanimljiva gastroprojekta – Mali plac s Tavana i Stoliću – prostri se!.

Mali plac s Tavana posebno će se za Mijene srca spustiti na Vranicanijevu poljanu koju će na jedan dan pretvoriti u mjesto susreta, druženja, kušanja i razmjene organske hrane, ljudskosti i kreativnosti. Zdrava nabavka s pogledom na grad moći će se obaviti između 10 i 17 sati. Posjetitelje će na Gornjem gradu dočekati mali proizvođači lokalne i organske hrane iz raznih regija Hrvatske.

Na popisu mnogobrojnih organskih namirnica koje će biti moguće kušati i kupiti na Vranicanijevoj poljani su, među ostalim, zeleno povrće s ekoimanja, šparoge, jagode, crni češnjak, kravlji i kozji sir, sok od aronije, ghee-maslac i ghee-kiriki, ekomed, domaća vegeta, maslinovo ulje, indijski specijaliteti, veganski kolači, junački maslac, sadnice, domaća ashwaganda, marmelada od mandarina, tofu i sejtan.

Gornji grad: Mijene srca – organske namirnice, FOTO: Vitamin C
 
Na četiri tajne lokacije prostrijet će se četiri malena stola za dvoje za koje će Irina Ban i Bistro Fajn pripremiti četiri tradicionalna zagrebačka jela na moderan način. Javljanjem u poseban radijski program gornjogradski prolaznici imat će priliku osvojiti po jedan stolić u 13:00, 14:30, 16:00 i 17:30 sati. Na svakoj lokaciji servirat će se jedno jelo, a ekipa Bistroa Fajn kuhat će Patkicu (Fajn )slatkicu s pečenom ciklom i orzom, (F)ajngemahtec, Štrudel na Fajn kremi i Fajn štrukle s uresom celera. Naravno, uz Fajn jela ići će i Fajn vina. Nagradu će moći osvojiti svi slušatelji Radija koji je tu prije emitiran i koji će se u sklopu projekta ekskluzivno taj dan emitirati na području Gornjeg grada na frekvenciji 93.9 Mhz, obilježavajući time 90. obljetnicu postojanja Hrvatskog radija.

Mijene srca predstavit će i niz kreativnih radionica i intervencija koje će evocirati sjećanja vezana uz prostore Gornjeg grada te dovesti u odnos prošlost i sadašnjost. Mapiranjem intimnih priča i doživljaja podsjetit će da je Gornji grad mnogo više od turističke atrakcije ili političkog središta.

Svi su pozvani da ovu nedjelju sudjeluju u obnavljanju veze Zagrepčana i srcolikog centra Zagreba, da obave (Mali) plac, prošeću s Baricom koja će im otkriti velike gornjogradske tajne, razmijene sjećanje za cvijeće u Sjećarnici postavljenoj kao hommage Floraartu održanom prvi put upravo na Gornjem gradu 1966. godine, pogledaju izložbu Zvučne slike Marije Braut kojom će se rekonstruirati duh prošlosti Gornjeg grada iz vremena kada su ulice bile pune i kada se živjelo boemski, doznaju o čemu bi razgovarali Krleža i Matoš da su se ikada sreli, ali i povežu se s drugima tlakom, brzinom otkucaja srca ili nekom trećom mjerom iznenađenja u sklopu akcije Social Muscle Cluba.

Detalje pronađite na Facebook događaju.

FOTO: VITAMIN C