LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Fotonatječaj

Zamisli Europu bez granica i osvoji put u Bruxelles

Foto natječaj "Zamisli Europu bez granica" otvoren je do 30. lipnja 2016. i u njemu mogu sudjelovati stanovnici Europske unije stariji od 18 godina.

Foto natječaj "Zamisli Europu bez granica" otvoren je do 30. lipnja 2016. i u njemu mogu sudjelovati stanovnici Europske unije stariji od 18 godina.

PES grupa organizira fotonatječaj Zamisli Europu bez granica te poziva profesionalne i amaterske fotografe da fotografijom iskažu svoje tumačenje ovih pitanja: Što su granice? Kako utječu na naše živote? Što ih čini „stvarnima“ ili „imaginarnima“? Kako se mijenjaju? Što to znači za nas kao pojedince i kao građane naših gradova, regija, zemalja ili Europske unije? 

Trenutačno su rasprave diljem Europske unije usmjerene na pitanje granica, kako zbog izvanrednih migracijskih kretanja s kojima se suočavamo, tako i zbog zabrinutosti u pogledu sigurnosti i stabilnosti u Uniji i oko nje, pa se ovaj natječaj za njegove organizatore čini vrlo aktualnim.

Natječaj je otvoren do 30. lipnja 2016. i u njemu mogu sudjelovati stanovnici Europske unije stariji od 18 godina. Tri najbolje fotografije će biti nagrađene fotografskom opremom u vrijednosti do 2000 eura i trodnevnim putovanjem za dvoje u Bruxelles. Pobjednici će biti proglašeni u listopadu 2016.

Žiri sastavljen od članova kluba PES-a u Odboru regija – kao predstavnika lokalnih i regionalnih vlasti iz cijelog EU-a – te profesionalaca iz svijeta fotografije, odabrat će najbolje fotografije. Također, javnost će u rujnu imati priliku odabrati svojeg pobjednika internetskim glasovanjem na stranici PES grupe na Facebooku

Kako bi organizatori pobudili maštu natjecatelja za moguće teme fotografija, pripremili su inspiracijski oblak na internetskoj stranici posvećenoj ovoj inicijativi. Na stranici možete pronaći dodatne informacije o natječaju i pristupu promotivnom materijalu. 

FOTO: FACEBOOK