LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Školska godina 2024./2025

Zaklada hrvatskih branitelja raspisala natječaj za dodjelu mjesečnih potpora srednjoškolcima

Za školsku godinu 2024./2025. mjesečni iznos potpore iznosi 50 eura, a dodjeljivat će se u razdoblju od 1. rujna do 30. lipnja.

Za školsku godinu 2024./2025. mjesečni iznos potpore iznosi 50 eura, a dodjeljivat će se u razdoblju od 1. rujna do 30. lipnja.

Zaklada hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji raspisala je natječaj za dodjelu potpora za srednjoškolsko obrazovanje, koji će se provoditi u školskoj godini 2024./2025. Za školsku godinu 2024./2025. mjesečni iznos potpore iznosi 50 eura, a dodjeljivat će se u razdoblju od 1. rujna do 30. lipnja.

Natječaj je otvoren za djecu smrtno stradalih ili nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, djecu ratnih vojnih invalida, dragovoljaca i branitelja, te djecu branitelja koji su u obrani suvereniteta Republike Hrvatske sudjelovali najmanje 100 dana u borbenom sektoru. Pravo na potporu mogu ostvariti učenici koji ispunjavaju uvjete za jednu od četiri kategorije.

Karlovačka županija povećava broj stipendija i iznose, objavljen je natječaj za tekuću školsku godinu



Kandidati se mogu prijaviti u jednoj od sljedećih kategorija:

  • Kategorija A1 namijenjena je djeci smrtno stradalih i nestalih hrvatskih branitelja, uz uvjet da su redoviti učenici srednje škole s prosjekom ocjena najmanje 3,75 i da mjesečni prihodi po članu kućanstva ne prelaze 100% proračunske osnovice.
  • Kategorija B1 usmjerena je na učenike s iznimnim uspjehom koji imaju prosjek ocjena najmanje 4,50 i ispunjavaju iste financijske kriterije.
  • Kategorija C1 obuhvaća učenike slabijeg socioekonomskog statusa, gdje se traži prosjek ocjena od najmanje 3,25, a prihodi po članu kućanstva ne smiju prelaziti 60% proračunske osnovice.
  • Kategorija D namijenjena je učenicima s posebnim odgojno-obrazovnim potrebama, uz uvjet posjedovanja rješenja o primjerenom programu obrazovanja.

Za prijavu na natječaj, kandidati trebaju popuniti odgovarajući obrazac (A1, B1, C1 ili D) i dostaviti potrebnu dokumentaciju, uključujući izjavu o sastavu kućanstva, potvrdu o OIB-u, presliku svjedodžbi, te dokaze o ispunjavanju dodatnih kriterija.

Ministarstvo objavilo popis studijskih programa koji mogu konkurirati za državne stipendije u STEM područjima



Svi obrasci i dokumenti trebaju biti poslani poštom na adresu Zaklade hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, Park Stara Trešnjevka 4, Zagreb, s naznakom „Natječaj za potporu za obrazovanje”, najkasnije do 7. listopada 2024. godine.

Dijele se stipendije za deficitarna zanimanja u Križevcima, evo tko ima pravo na financijsku pomoć


Za dodatne informacije i pitanja, zainteresirani mogu kontaktirati zakladu preko e-maila na adresu zaklada.branitelja@zg.t-com.hr. Rezultati natječaja bit će objavljeni i poštom dostavljeni kandidatima.
IZVOR: ZAKLADA HRVATSKIH BRANITELJA IZ DOMOVINSKOG RATA I ČLANOVA NJIHOVIH OBITELJI
FOTO: FREEPIK / ILUSTRACIJA