LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Promet u Zagrebu

Zagrepčani, jeste li ovo primijetili? Profesor ukazao na konstantno kršenje prometnih propisa

Profesor s Pravnog fakulteta, Dario Čepo, primijetio je kako brojni vozači ne poštuju prometne propise te se uredno voze unutar žute trake.

Profesor s Pravnog fakulteta, Dario Čepo, primijetio je kako brojni vozači ne poštuju prometne propise te se uredno voze unutar žute trake.

Svi vozači zasigurno su dobro upoznati sa žutim trakama koje se protežu duž nekoliko zagrebačkih ulica. Kao što ste imali priliku naučiti u autoškoli, linije označavaju traku u kojoj pravo prometovanja imaju isključivo vozila ZET-a te taxi prijevoznici.

Spomenutim trakama obilježen je dobar dio Savske i Maksimirske ulice, koje inače spadaju u jedne od najprometnijih cesta u Zagrebu. Profesor s Pravnog fakulteta, Dario Čepo, primijetio je kako brojni vozači ne poštuju prometne propise te se uredno voze unutar žutih traka. Svoje zapažanje pretočio je u Twitter objavu, a pritom je uputio i zanimljiv apel zagrebačkoj policiji.

Kažem vam, kažnjavanjem ljudi koji voze po žutim trakama u Savskoj i Maksimirskoj mogla bi se financirati cjelokupna obnova od potresa i još bi ostalo za kupovinu borbenih aviona. Da na te dvije lokacije netko ne stoji svaki dan 12 sati i izdaje kazne mi je fascinantno - napisao je Čepo, prenosi ZagrebInfo.

Iako se radi o evidentnom prometnom prekršaju, jedan korisnik Twittera ponudio je odgovor na pitanje zbog čega policija uglavnom tolerira vožnju
unutar žute trake.

Postoji jasno razumijevanje policije jer da se u vrijeme gužve ne koriste žute trake promet bi bio nemoguće zakrčen. I ovo je premalo, a kamoli da se smjesti sve u jednu traku - odgovorio je u komentarima.

FOTO: UNSPLASH