LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilišna suradnja

Zagrebačko sveučilište ugostilo delegaciju iz Kine: nova suradnja na vidiku?

Sveučilište Kineske akademije društvenih znanosti, osnovano 1978. godine, istaknulo se svojim doprinosom u području društvenih znanosti kroz 14 škola na dvama kampusima, dok Tehnološki institut Beijing, sa svojim 22 profesionalnim i sedam visokih škola, aktivno sudjeluje u internacionalizaciji obrazovanja.

Sveučilište Kineske akademije društvenih znanosti, osnovano 1978. godine, istaknulo se svojim doprinosom u području društvenih znanosti kroz 14 škola na dvama kampusima, dok Tehnološki institut Beijing, sa svojim 22 profesionalnim i sedam visokih škola, aktivno sudjeluje u internacionalizaciji obrazovanja.

U sklopu nastojanja za jačanje međunarodne suradnje, Sveučilište u Zagrebu nedavno je ugostilo visoko izaslanstvo Sveučilišta Kineske akademije društvenih znanosti (UCASS) i Tehnološkog instituta Beijing. Sastanak je organiziran pod pokroviteljstvom prorektora za međunarodnu i međuinstitucijsku suradnju prof. dr. sc. Jurice Pavičića, a otvorio je perspektive za buduće suradnje između tih triju akademskih institucija. 

Sveučilište Kineske akademije društvenih znanosti, osnovano 1978. godine, istaknulo se svojim doprinosom u području društvenih znanosti kroz 14 škola na dvama kampusima, dok Tehnološki institut Beijing, sa svojim 22 profesionalnim i sedam visokih škola, aktivno sudjeluje u internacionalizaciji obrazovanja.


Rektor Sveučilišta u Zagrebu Lakušić izabran u prestižnu radnu skupinu EUA, koju čini preko 900 sveučilišta


Taj važan susret održan je u sklopu aktivnosti Konfucijeva instituta Sveučilišta u Zagrebu, okupljajući istaknute predstavnike obaju sveučilišta te njihove voditelje instituta. Na sastanku s predstavnicima UCASS-a, fokus je bio na mogućnostima razvoja suradnje između fakulteta koji djeluju u području društvenih i humanističkih znanosti. Sastanku s izaslanstvom Sveučilišta Kineske akademije društvenih znanosti predsjedavao je prof. Zhang Zhengwen, uz sudjelovanje dekana i visokih dužnosnika iz različitih područja društvenih i humanističkih znanosti. Na zajedničkom sastanku razmotrene su mogućnosti razvoja suradnje između dvaju sveučilišta, odnosno njihovih fakulteta, koji djeluju u području društvenih i humanističkih znanosti. Također, sudionici sastanka usuglasili su se da će se u sljedećem razdoblju usmjeriti na razvoj modela za međusobnu razmjenu studenata i nastavnika, kao i kraćih programa mobilnosti i ljetnih škola.


FOTO: Sveučilište u Zagrebu, predstavnici Sveučilišta Kineske akademije društvenih znanosti

Studiraš pravo i fali ti praktičnog iskustva? Sada imaš priliku raditi na stvarnim slučajevima



S druge strane, Tehnološki institut Beijing, vodeće znanstveno i inženjersko sveučilište u Kini, predstavljala je direktorica Ureda za međunarodnu suradnju dr. sc. Wang Ying, zajedno s drugim visokim dužnosnicima. Susret je bio posvećen jačanju suradnje između instituta, s ciljem uspostave bilateralnih sporazuma za razmjenu studenata i pokretanje zajedničkih inicijativa. Sudionici sastanka usuglasili su se kako će se u sljedećem razdoblju posebno usmjeriti na jačanje mobilnosti, poticanje zajedničkih projekata, pokretanje programa ljetnih škola i organizaciju konferencija. Također, dogovoreno je da će se na temelju održanoga sastanka osnovati nekoliko programskih grupa, koje će zajednički osmisliti modele potencijalne suradnje te konkretne aktivnosti. Naglasak je stavljen i na ulogu Sveučilišta u Zagrebu u međunarodnoj alijansi UNIC kao potencijalnog okvira za daljnju suradnju.


Zagrebački PMF uvodi novi izborni kolegij za buduće stručnjake u farmaceutskoj industriji


FOTO: Sveučilište u Zagrebu, predstavnici Tehnološkog instituta Beijing

IZVOR: SVEUČILIŠTE U ZAGREBU
FOTO: FREEPIK