LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Lokalna politika

Zagreb ima novog pročelnika za obrazovanje, sport i mlade

Gradski ured za obrazovanje, sport i mlade obavlja poslove i koji se na odnose na visoko obrazovanje.

Gradski ured za obrazovanje, sport i mlade obavlja poslove i koji se na odnose na visoko obrazovanje.

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević sa zamjenicima je održao redovitu konferenciju za medije, prenosi HRT. Na konferenciji je izvijestio kako je odabran novi pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade. 

Radi se o Luki Jurošu koji ima 16 godina iskustva u javnoj upravi u području obrazovanja, te se usavršavao u Hrvatskoj i Europskoj komisiji. Tomašević je dodao da će novi pročelnik stupiti na dužnost idući mjesec. 

– Mislim da će Luka Juroš dobro obaviti tu zahtjevnu funkciju s obzirom na sve izazove koje imamo. – rekao je. 

Inače, Gradski ured za obrazovanje, sport i mlade obavlja poslove koji se odnose na: predškolski odgoj i obrazovanje, djelatnost dadilje, odgoj i obrazovanje u osnovnoj i srednjoj školi, visoko obrazovanje, sport i tehničku kulturu, mlade, neformalno obrazovanje, obrazovanje odraslih, osiguravanje sredstava za financiranje u pojedinim djelatnostima, program javnih potreba u sportu, izradu, praćenje i provedbu programa za mlade, upravni nadzor i nadzor nad zakonitošću rada i općih akata u pojedinim područjima te na druge poslove koji su mu stavljeni u nadležnost.

FOTO: UNSPLASH