LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Strah od koronavirusa

Zabrinuti roditelji pokrenuli inicijativu kojom se protive povratku djece u školske klupe

Inicijativa broji oko 600 članova, a roditelji su iznijeli činjenice kojima opravdavaju svoje stajalište da je nužno ponuditi dvije opcije školovanja od jeseni.

Inicijativa broji oko 600 članova, a roditelji su iznijeli činjenice kojima opravdavaju svoje stajalište da je nužno ponuditi dvije opcije školovanja od jeseni.

I dok se žustro raspravlja o povratku djece u školske klupe, zbog čega je novi ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs sastavio i savjetodavno tijelo koje se sastoji od stručnjaka iz raznih područja koje će odlučivati o povratku djece u škole, odnosno na koji će se način to provesti, neki su roditelji ipak protiv toga, zbog čega su 8. kolovoza pokrenuli inicijativu Sigurnost prije svega,koja sada broji gotovo 600 članova.
Vezano: 
Članovi ove inicijative smatraju da je nužno omogućiti opciju online nastave na početku nove školske godine s obzirom na to da se, prema njihovim riječima, situacija još uvijek ne smiruje pa ističu da svi imaju pravo na odabir školovanja svoje djece, smatraju da je obveza države osigurati online nastavu u svakom aspektu, da odlazak u školu pod svaku cijenu neće rezultirati socijalizacijom na koju su djeca naviknula, da će pohađanje škole u trenutnim uvjetima izazivati stres i strah. Ističu još kako je još uvijek riječ o nedovoljno poznatom virusu te da ni u normalnim uvjetima veliki dio škola ne zadovoljava sanitarno-higijenske uvjete, a napominju kako i sami djelatnici škola upozoravaju da je neizvedivo među učenicima poštivati epidemiološke mjere.

Traže da netko snosi odgovornost i regulira financijski aspekt tog pitanja kada je riječ o izolaciji učenika i djelatnika, zbog čega bi u samoizolaciju moralo ići cijelo kućanstvo, a govore i da to dodatno opterećuje zdravstveni sustav i ekonomiju u Hrvatskoj, ali i da su same maske koje je potrebno mijenjati svaka tri sata financijski teret roditeljima.

Smatraju da je važno ponuditi roditeljima obje opcije nastave jer će se time osigurati sigurno pohađanje iste i onima koji imaju potrebnu opremu i pristup internetu, ali i onima koji zbog zdravstvenog stanja ne bi trebali biti u školi pa će nastavu pohađati kod kuće. Pozivaju da se iskoristi prednost digitalnog obrazovanja u koju se ulagalo te da online škola štiti realnu školu.

Mislite li vi da se djeci treba ponuditi mogućnost pohađanja online škole, ali i nastave uživo ili samo jedno od toga? Recite nam u komentaru!
FOTO: UNSPLASH