LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Humanitarna virtualna izložba

Za vrijeme pandemije porasla stopa obiteljskog nasilja; organizirana je pomoć žrtvama

– Svega petnaest dana nakon proglašenja lockdowna naši telefoni bilježe povećanje poziva od 75%. – ističu iz udruge Domina kojoj će se usmjeriti prikupljene donacije.

– Svega petnaest dana nakon proglašenja lockdowna naši telefoni bilježe povećanje poziva od 75%. – ističu iz udruge Domina kojoj će se usmjeriti prikupljene donacije.

Inner Wheel klub Split organizirao je humanitarnu akciju naziva Obriši suze s ciljem pomaganja žrtvama obiteljskog nasilja. Sva prikupljena sredstva usmjerit će udruzi Domina koja im pruža psihološku, pravnu i egzistencijalnu pomoć.

– U sjeni pandemije COVID-19 krije se porast obiteljskog nasilja. Svega petnaest dana nakon proglašenja lockdowna naši telefoni bilježe povećanje poziva od 75%. Uglavnom nas kontaktiraju žene koje su preživjele nasilje u obitelji, a koje su istovremeno zbog posljedica pandemije ostale i bez osnovnih egzistencijalnih uvjeta. To znači i bez posla i bez mjesta stanovanja. Istu dinamiku događanja bilježi i UN Women, koji je eskalaciju nasilja u obitelji proglasio pandemijom u sjeni. Dakle, Split, odnosno Hrvatska tu definitivno prati globalne trendove. – ističe Mirjana Kučer, izvršna koordinatorica udruge Domine

Sredstva se prikupljaju na humanitarnoj virtualnoj izložbi djela koja su za ovu prigodu donirali brojni umjetnici, a kojoj je moguće pristupiti na službenoj stranici Inner Wheel kluba.

– Uplatom minimalnog iznosa od 200 kn neka od djela prikazanih u galeriji mogu postati i vaša jer će IWC Split u znak zahvale donatorima darom takve vrste rado ovjekovječiti vaš trenutak humanosti i senzibiliziranja za potrebe drugih – ističu iz IWC-a Split.

FOTO: IWC SPLIT