LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Otpor sistemu

Za subotu najavljeni prosvjedi u Hrvatskoj!

U nekoliko grupa na društvenim mrežama Hrvati se pozivaju na prosvjede.

U nekoliko grupa na društvenim mrežama Hrvati se pozivaju na prosvjede.

U jeku masovnih demonstracija u susjednoj Bosni i Hercegovini potiho se na društvenim mrežama najavljuju prosvjedi i u Republici Hrvatskoj. Prosvjedi su najavljeni za subotu, 15. veljače 2014. godine Najmasovniji prosvjed trebao bi se održati na Trgu bana Jelačića s početkom u 12 sati.

Na prosvjed se pozivaju građani preko Facebooka na kojemu je u posljednjih nekoliko dana niknuo veći broj grupa. Najveće od njih su grupa pod nazivom "Prosvjed protiv vlade 15. 2. u cijeloj RH" koja ima oko 4.500 "lajkova" te grupa "Otpor sistemu" s preko 1.500 "lajkova".

Svi veći mediji u Hrvatskoj za sada ne izvještavaju o najavama prosvjeda, a i prilično je nejasno tko stoji iza poziva na ulice i trgove. Treba napomenuti kako je u posljednje vrijeme već bilo ovakvih akcija na društvenim mrežama koje na kraju nisu urodile nikakvim masovnim okupljanjima. Zadnja veća građanska okupljanja zabilježena su u Hrvatskoj u proljeće 2011. godine kada se prosvjedovalo protiv tadašnje HDZ-ove Vlade. Nakon višednevnog ignoriranja od strane vlasti i ti su se prosvjedi ubrzo razvodnili.

FOTO: FACEBOOK