LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
SEGREGIRANE ŠKOLE I VRTIĆI

Vukovarski gradonačelnik najavio spajanje razreda hrvatskih i srpskih učenika

Trenutno su podijeljeni u smjene tako da Hrvati idu u jednu, a Srbi u drugu smjenu te ne pohađaju nastavu prema jedinstvenom modelu. 

Trenutno su podijeljeni u smjene tako da Hrvati idu u jednu, a Srbi u drugu smjenu te ne pohađaju nastavu prema jedinstvenom modelu. 

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i predsjednik vukovarskog Gradskog vijeća Željko Sabo najavili su da će spojiti razrede hrvatskih i srpskih učenika u školama. Trenutno su podijeljeni u smjene tako da Hrvati idu u jednu, a Srbi u drugu smjenu te ne pohađaju nastavu prema jedinstvenom modelu. 

Obojica smatraju da treba ukinuti segregirane škole i vrtiće u Vukovaru:

– U Vukovaru roditelji ne biraju model školovanja, to je nametnuto od strane politike, nigdje to javno ne piše. – rekao je Penava, prenosi N1.

U Ministarstvu znanosti i obrazovanja tvrde da imaju tri modela – A, B i C. U osnovnoj školi Siniše Glavaševića dostupni su i model A i model C, a o interesu roditelja ovisi koji će se model organizirati u toj školi.

Iz Vlade smatraju ovo smatraju ozbiljnim pitanjem o kojem se tek treba ozbiljnije razgovarati.
– To je pitanje o kojem treba ozbiljnije razgovarati, nisam se bavio time, ali sam vidio vijest, ono što nam treba u Hrvatskoj je da se spuštaju tenzije, bile one međunacionalne, socijalne ili političke hjer pred nama su veliki izazovi. – zaključio je potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.
FOTO: UNSPLASH