LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Problem nezaposlenosti

Volontiranjem do posla? Saznaj kako kroz aktivnosti u projektu „Aktivni za posao“

„AKTIVNI ZA POSAO – savjetodavna pomoć mladim nezaposlenim osobama u riziku od socijalne isključenosti“ projekt je Instituta za stručno usavršavanje mladih u sklopu kojega je osmišljen niz radionica kojima se nastoji osvijestiti zajednicu o problemu nezaposlenosti.

„AKTIVNI ZA POSAO – savjetodavna pomoć mladim nezaposlenim osobama u riziku od socijalne isključenosti“ projekt je Instituta za stručno usavršavanje mladih u sklopu kojega je osmišljen niz radionica kojima se nastoji osvijestiti zajednicu o problemu nezaposlenosti.

U sklopu projekta „AKTIVNI ZA POSAO – savjetodavna pomoć mladim nezaposlenim osobama u riziku od socijalne isključenosti“ koji provodi Institut za stručno usavršavanje mladih razvijen je program raznovrsnih usluga i aktivnosti kojima se nastoji osvijestiti zajednicu o problemu nezaposlenosti, jačati kompetencije mladih nezaposlenih osoba i podizati razinu njihove informiranosti.  
Osmišljen je niz radionica na temu psihosocijalnog razvoja, kao i onog profesionalnog usmjerenog na zapošljavanje. Jedna od njih je i radionica „Moja uloga u zajednici“ kojom se pokušava promijeniti perspektiva volontiranja kao isključivo humanitarnog rada. Naslov je izabran iz razloga što i kada nije humanitarnog karaktera, volontiranje kreira zajednicu i društvo te mi kao aktivni sudionici možemo sudjelovati u istom. 
– Volontiranje se najčešće veže uz rad s potrebitima i nesebično davanje u kojem ne očekujemo ništa zauzvrat, zbog čega se zaboravlja na njegove druge prednosti. Voljeli bismo osvijestiti mlade o svim prilikama koje im se kroz volonterski rad otvaraju te ih potaknuti na aktivno ulaganje u svoj profesionalni razvoj. – ističu iz Instituta. 
Volontirati se može i u velikim korporacijama i na administrativnim poslovima. Kroz njega se stječe iskustvo, uči se, gradi, njeguje radna etika i navika, bruse se vještine rada u timu. Zamislite da možete „probati“ neki posao koji vas zanima i tako otkriti je li to doista vaš poziv. Zapravo je lista dobrobiti i prilika za usavršavanje beskonačna, a Institut upravo kroz ovu radionicu želi proširiti pogled i pristup volontiranju. 
– Sama sam dobila jedan posao, jer su me se kolege na njemu sjećale iz volonterskih dana od 6 godina ranije. 6 godina! Već sam i ja zaboravila gdje sam bila, a ispostavilo se kako mi je upravo to omogućilo preporuku i zapošljavanje. – navodi izvoditeljica radionice. 
Institut za stručno usavršavanje mladih uz financijsku potporu Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike te partnere Hrvatski zavod za zapošljavanje, Udrugu „Impress“ i Centar za razvoj mladih, provodi projekt „AKTIVNI ZA POSAO – savjetodavna pomoć mladim nezaposlenim osobama u riziku od socijalne isključenosti“ kojim nastoji mlade nezaposlene osobe osnažiti i ohrabriti te opremiti potrebnim vještinama kako bi bili konkurentni na tržištu i spremni na izlazak na njega. 

Osim radionica, Institut pruža i besplatne usluge individualnog savjetovanja:
– Svi zainteresirani mogu se javiti putem e-mail adrese info@isum.hr te zakazati svoj termin, a na Facebook stranici Instituta za stručno usavršavanje mladih mogu pratiti obavijesti o budućim aktivnostima i radionicama. 
FOTO: PIXABAY