LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nominacije kandidata

Volonterski Oskar za volontera godine!

Nominirajte vrijedne volontere koji su svojom nesebičnošću zaslužili iznimno vrijedno priznanje. Natječaj za dodjelu Volonterskog Oskara traje do 31. listopada.

Nominirajte vrijedne volontere koji su svojom nesebičnošću zaslužili iznimno vrijedno priznanje. Natječaj za dodjelu Volonterskog Oskara traje do 31. listopada.

Volonterski centar Zagreb 2. listopada objavio je natječaj za dodjelu Volonterskog Oskara koji predstavlja nagradu za najboljeg volontera godine Ovo se vrijedno priznanje svake godine dodjeljuje osobi koja je svojom nesebičnošću, pomaganjem i požrtvovnošću dala poseban i nezamjenjiv doprinos razvoju zajednice i poboljšanju kvalitete života.

Procesu provođenja Natječaja za dodjelu nagrade za izniman individualni volonterski doprinos financijsku potporu pruža Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom. Nominirana može biti svaka osoba starija od 15 godina koja je volontirajući za jednog ili više organizatora na području grada Zagreba u posljednjih godinu dana provela najmanje 80 sati, a pritom je volonterski rad kontinuirano obavljala barem četiri mjeseca u tekućoj godini.

Potencijalne kandidate mogu prijaviti isključivo neprofitne organizacije koje provode određene volonterske aktivnosti u Zagrebu, a Zakonom o volonterstvu definirane su kao mogući organizatori volontiranja. Postupak odlučivanja o dobitniku Volonterskog Oskara odvijat će se u dva kruga. Dok će u prvom krugu o prijavljenim kandidatima odlučivati samo odabrani članovi povjerenstva, u drugom će krugu sudjelovati i sami građani koji će moći glasovati za jednog od finalista i tako donijeti konačnu odluku o dobitniku prestižne nagrade za najboljeg volontera godine

Krajnji rok za podnošenje prijava je 30 dana od dana objave natječaja, zaključno sa srijedom, 31. listopada. Objava rezultata očekuje se 27. studenog, a svečana dodjela ove laskave titule planira se održati početkom prosinca.

Ako želite saznati više informacija o postupku i kriterijima prijave volontera kao i potrebnoj dokumentaciji, posjetite mrežnu stranicu Volonterskog centra Zagreb ili se direktno obratite njegovu timu na sljedeću adresu e-pošte: informirajse@vcz.hr.

Članak je objavljen u sklopu projekta Volontiranjem do znanja za 21. stoljeće. Projekt provodi udruga Studentski informativni kutak, a financira ga Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

FOTO: PINTEREST