LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Predavanje Krešimira Mišaka

Voditelj emisije „Na rubu znanosti” gostuje na osječkom Filozofskom fakultetu

Istaknuti novinar, glazbenik i spisatelj Krešimir Mišak za sve će zainteresirane održati predavanje na Filozofskom fakultetu u Osijeku.

Istaknuti novinar, glazbenik i spisatelj Krešimir Mišak za sve će zainteresirane održati predavanje na Filozofskom fakultetu u Osijeku.

U srijedu, 15. svibnja 2019. u 18 sati u Svečanoj dvorani Filozofskoga fakulteta u Osijeku (prostorija br. 60, drugi kat) gostuje Krešimir Mišak. Predavanje pod nazivom Čovjek u 21. stoljeću otvorenoga je karaktera – namijenjeno je svoj zainteresiranoj javnosti, a ne samo studentskoj i profesorskoj populaciji.

Krešimir Mišak istaknuti je hrvatski novinar, glazbenik i spisatelj. Široj je publici poznat kao voditelj emisije Na rubu znanosti. Početak njegove glazbene karijere naznačio je angažman u skupini Fantomi. Krajem 90-ih djelovao u nekoliko glazbenih sastava (npr. Građani i Virusi), a od 2006. godine nastupa kao pjevač i gitarist sastava Hakuna Matata (albumi Antigravitacija, Free energy, Uspon i pad Četvrtog Reicha). 

U ulozi radijskoga voditelja okušao se još kao srednjoškolac, isprva pripremajući i vodeći emisiju o ekologiji. Postavši studentom novinarstva, počeo je pisati za alternativni časopis Svjetlost. Pisao je i za Modru lastu i brojne druge časopise. Nakon završenoga studija dobio je stalni posao u Obrazovnome (dječjem) programu Hrvatskoga radija.

Mišak se istaknuo kao autor nagrađivanih popularno-znanstvenih i duhovnih priručnika, znanstveno-fantastičnih priča i publicističkih djela. godine 2005. objavio je knjigu Zvjezdani riffovi, a već iduće godine knjigu Telepatija i telekineza. Uslijedili su naslovi Svjetla na nebu – kronologija i istraživanja NLO-a (2010), Sve piše u novinama...a ponešto i ne (2010), Sretan vam kraj svijeta kakvog ste poznavali (2010), Putovati kroz vrijeme? Zašto ne! (2012), Dečki, odjebite u skokovima (2013), Duhovni ratnik i beskrajan kozmički orgazam (2016) i dr. Njegove su znanstveno-fantastične priče Svijet iduće sekunde (1999/2000) i Akvarij sa zlatnim ribicama (2004/2005) nagrađene godišnjom književnom nagradom SFERA.

FOTO: WIKIPEDIA