LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
„2nd Workshop on Mass Spectrometry in Life Sciences”

Više o primjeni spektrometrije masa na međunarodnom skupu i besplatnoj radionici u Zagrebu

Tijekom praktičnih radionica sudionici će biti upoznati s osnovama obrade, analize i vizualizacije MS podataka.

Tijekom praktičnih radionica sudionici će biti upoznati s osnovama obrade, analize i vizualizacije MS podataka.

Od 19. do 21. rujna 2024. godine, Zagreb će biti domaćin 2nd Workshop on Mass Spectrometry in Life Sciences, međunarodnog skupa i radionice posvećene okupljanju i promociji proteomike te primjene spektrometrije masa (MS) u različitim znanstvenim disciplinama poput biokemije, molekularne biologije, farmacije, biomedicine i srodnih područja. Organizatori događaja su Kemijski odsjek Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatsko kemijsko društvo.

Taj međunarodni skup okuplja stručnjake i entuzijaste iz područja spektrometrije masa te srodnih znanstvenih disciplina kako bi podijelili svoja znanja i iskustva. Program skupa obuhvaća širok spektar tema i publike, od osnovnih istraživanja do najmodernijih kliničkih primjena, od akademske zajednice do farmaceutske industrije. Kroz dijalog i razmjenu znanja, organizatori žele stvoriti bogatstvo informacija kombiniranjem lokalne stručnosti s uvidima globalne MS zajednice, inspirirati značajne suradnje, otključati nove mogućnosti i potaknuti inovacije. Konferencija je prvenstveno namijenjena hrvatskim znanstvenicima, ali su dobrodošli i istraživači iz drugih zemalja. Službeni jezik skupa je engleski.

Predavanja će se održavati u četvrtak i petak popodne, 19. i 20. rujna 2024. godine, dok će se praktične radionice organizirati ujutro i u subotu, 21. rujna 2024. godine. Radionica ima za cilj služiti kao mjesto susreta za stručnjake, istraživače, korisnike i entuzijaste, sve vođene zajedničkom strašću za istraživanjem ogromnog potencijala MS-a u znanostima o životu. Tijekom praktičnih radionica sudionici će biti upoznati s osnovama obrade, analize i vizualizacije MS podataka.

Predstavite svoje radove iz područja zaštite na radu i zdravlja na međunarodnom skupu u Zadru



Broj sudionika ograničen je na 25 i prvenstveno je namijenjen doktorandima, postdoktorandima i korisnicima kojima je potrebno obraditi i interpretirati sirove MS podatke. Registracija za praktični dio je besplatna za registrirane sudionike radionice i zatvara se kada se popune dostupna mjesta.

Uz predavanja, diskusije i praktične radionice, ovogodišnji program uključuje i postersku sesiju. Ta sesija pružit će jedinstvenu priliku svim sudionicima da predstave najnovije rezultate istraživanja, metode i inovacije u području spektrometrije masa i njezinih primjena u znanostima o životu.

Mentalno zdravlje: U redu je ne biti u redu – kako i zašto potražiti pomoć?



Prijave na 2nd MS Workshop su otvorene do 6. rujna 2024. godine, a sažeci za posterske prezentacije zaprimaju se do 31. kolovoza 2024. godine. Prijaviti se možete preko sljedećeg obrasca. Više informacija o radionici saznajte na sljedećoj poveznici.

 
IZVOR: KEMIJSKI ODSJEK PRIRODOSLOVNO-MATEMATIČKOG FAKULTETA U ZAGREBU
FOTO: PIXABAY