LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kriminalističko istraživanje u tijeku

Vijeće za Nacionalnu sigurnost oglasilo se u vezi letjelice koja je pala kraj studentskog doma

Letjelica je došla iz zračnog prostora Mađarske, brzinom od 700 km/h na visini od 1300 m.

Letjelica je došla iz zračnog prostora Mađarske, brzinom od 700 km/h na visini od 1300 m.

Sinoć oko 23 sata se u blizini Studentskog doma Stjepan Radić čula glasna eksplozija. Osobe koje su bile na mjestu događaja rekle su kako je nešto palo na zemlju, a to je potvrdila i policija. 
 
VEZANO: O srušenoj letjelici kraj Studentskog doma Stjepan Radić oglasila se policija

Povodom ovog događaja, Vijeće za Nacionalnu sigurnost jutros je održalo sastanak. Na sastanku nadležnih tijela sigurnosno-obrambenog sustava sudjelovali su potpredsjednik Vlade RH nadležan za nacionalnu sigurnost i ministar hrvatskih branitelja, g. Medved, potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova g. Božinović, ministar obrane g. Banožić, ravnatelj Sigurnosno-obavještajne agencije, g. Markić, ravnatelj Vojne sigurnosno-obavještajne agencije general-bojnik Kinder i predstojnik Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost g. Franjić.

Otkrili su više detalja o letjelici

– Sve nadležne službe uključene su odmah po uočenju pada bezposadne letjelice vojnog tipa koja je, prema dosad prikupljenim podacima, u hrvatski zračni prostor ušla iz smjera istoka prema zapadu, odnosno iz zračnog prostora Mađarske, brzinom od 700 km/h na visini od 1300 m. – priopćili su iz Vijeća za nacionalnu sigurnost. 

Dodali su da je u tijeku kriminalističko istraživanje

– U tijeku je kriminalističko istraživanje u suradnji kriminalističke policije i vojne policije, a u koordinaciji sigurnosno-obrambenog sustava poduzimaju se i druge mjere, uključujući i međunarodnu suradnju, posebice s NATO-savezom, kako bi se utvrdile sve okolnosti događaja.

FOTO: MONIKA POSAVEC / STUDENTSKI.HR