LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Bizaran događaj

VIDEO: Žena na fakultetu u Splitu odbila nositi masku i pružala otpor policiji, završila vezana na podu

Žena je odbila pokazati osobnu iskaznicu i napustiti prostorije fakulteta, zbog čega je uhapšena. Pri tome je pružala otpor, pa je policija morala upotrijebiti sredstva prisile.

Žena je odbila pokazati osobnu iskaznicu i napustiti prostorije fakulteta, zbog čega je uhapšena. Pri tome je pružala otpor, pa je policija morala upotrijebiti sredstva prisile.

Na Ekonomskom fakultetu u Splitu jučer je došlo do pomalo bizarnog incidenta, prenosi Index.

Naime, prema izjavama policije, 28. listopada 2021. oko 14 sati, žena u prostorijama Fakulteta odbila je staviti masku suprotno molbi zaštitara. Policajci su tražili da pokaže osobnu iskaznicu radi utvrđivanja identiteta ali je odbila to učiniti, kao i izaći iz prostorija fakulteta.

― Obzirom da je ženska osoba bila uporna u svojoj namjeri da ignorira zapovijedi policije, nad njom su uporabljena sredstva prisile - policijski službenici su je uhvatili za ruku i izveli iz prostora. Osoba je pružala aktivni otpor onemogućavajući policijskim službenicima da joj stave sredstva za vezivanje, zbog čega je pala na pod i nakon toga je i dalje nastavila pružati aktivni otpor ― priopćila je policija.

Nakon što je vezana, odvedena je u službene prostorije. Imala je vidljive ogrebotine na rukama i nogama, zbog čega je pozvana ekipa hitne pomoći. Ipak, nakon pregleda je utvrđeno da nema ozljeda zbog kojih bi je trebalo voditi u bolnicu.

Iz PU splitsko-dalmatinske navode kako je osoba napravila prekršaje iz čl. 47 st. 2. t. 9 Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti i čl. 16 Zakona o osobnoj iskaznici, zbog čega je prekršajno sankcionirana izdavanjem obveznih prekršajnih naloga. Nakon toga je puštena iz službenih prostorija.

Na Indexu je također izašao i kratki video incidenta.

 
 
 
 
 
 
FOTO: UNSPLASH