LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Japanske ratničke vještine

VIDEO: U tijeku su upisi novih članova u Ninjutsu školu u Splitu

U tijeku su upisi u Ninjutsu školu u Splitu koju vodi Sensei Marin Jovanović. Treninzi se održavaju utorkom i četvrtkom od 20:00 do 22:00 te subotom od 10:00 do 12:00.

U tijeku su upisi u Ninjutsu školu u Splitu koju vodi Sensei Marin Jovanović. Treninzi se održavaju utorkom i četvrtkom od 20:00 do 22:00 te subotom od 10:00 do 12:00.

Bujinkan Seishin Dojo Split – Ninjutsu škola 2. ožujka nastavila je s održavanjem treninga, uz pridržavanje epidemioloških mjera koje su na snazi. Započeli su i upisi novih članova – pridružiti se mogu zainteresirani za japanske ratničke vještine.

Škola se nalazi na adresi Doverska 33, Mertojak. Vodi je i podučava Sensei Marin Jovanović. Treninzi se održavaju utorkom i četvrtkom od 20:00 do 22:00 te subotom od 10:00 do 12:00.

Postoji početna i napredna grupa. Za savladavanje programa početne grupe potrebno je minimalno 6 mjeseci kada se uče osnove: stavovi, kolutovi, padovi, prevrtanja, gimnastički elementi, kate, izvrtanja ruku, oslobađanja od uhvata, bacanja, učvršćivanja na tlu itd. Početna grupa trenira skupa s naprednom jedan dio treninga.

Foto: Bujinkan Seishin Dojo Split
 
U školi se uči kompletan borbeni aspekt – od goloruke borbe, tehnika s tradicionalnim japanskim oružjem, sve do upotrebe modernih oružja koja se danas primjenjuju. Povremeno se organiziraju i treninzi u prirodi kroz koje se polaznici pripremaju za preživljavanje i borbu u prirodi, koja uključuje snalaženje, orijentaciju, kretanje, borbu na različitim terenima, borbu s različitim oružjima (tomahawk, kukri itd.).

Bujinkan Seishin Dojo Split podružnica je škole Bujinkan Seishin Dojo Croatia sa sjedištem u Zagrebu koju vodi i podučava Shihan Dean Rostohar – učitelj Marina Jovanovića. Marin Jovanović započeo je trening Ninjutsua u Zagrebu i trenira redovito više od 14 godina. Sudjelovao je i sudjeluje na raznim seminarima u Hrvatskoj, Mađarskoj, Austriji, a sa svojim Senseiom sudjelovao je u Japanu 2013. godine na treninzima japanskih Shihana i Sokea Hatsumia Masaakia koji je ovu vještinu usavršio i otvorio ostalima. Po otvaranju škole u Splitu redovito odlazi na seminare i treninge u Zagreb kod Senseia gdje usavršava svoju vještinu i stječe nova znanja.

Sve dodatne informacije dostupne su na službenoj stranici Škole.
 
FOTO: BUJINKAN SEISHIN DOJO SPLIT