LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Podcast „U Zoni”

VIDEO: Nutricionistica Olujić: „Stigla je prva generacija djece koja će živjeti kraće od roditelja”

Dragana Olujić u podcastu „U Zoni” progovorila je o posljedicama nepravilnog prehrambenog ponašanja, pri čemu je upozorila na pretilost kod djece koja postaje sve veći problem.

Dragana Olujić u podcastu „U Zoni” progovorila je o posljedicama nepravilnog prehrambenog ponašanja, pri čemu je upozorila na pretilost kod djece koja postaje sve veći problem.

16. gošća podcasta U Zoni bila je nutricionistica Dragana Olujić. U razgovoru s Josipom Škiljom dotakla se alarmantnih podataka o pretilosti Hrvata te problemu prevelike dostupnosti nezdrave hrane, a objasnila je i da za zdravu prehranu nisu potrebna velika odricanja.

– Stigla je prva generacija djece koja će živjeti kraće od svojih roditelja. – dramatično je upozorenje Dragane Olujić

Istaknula je i da se nepravilna prehrambena ponašanja ne moraju nužno očitovati na tjelesnoj građi, ali da ostavljaju posljedice na zdravlje. Ponudila je potom konkretne savjete za zdravije navike.

Također, upozorila je na pretilost kod djece što postaje sve veći problem ne samo u Hrvatskoj već i globalno.

– Moramo biti otvoreni i objektivni i priznati da su djeca debela. Nisu ni pretila, niti su preuhranjena, niti su narast će, izvući će se, nego su debela. – naglasila je.

Priznala je i da njezina djeca imaju problem s tjelesnom težinom. Upravo je na njihovu primjeru objasnila problem prevelike dostupnosti nezdrave hrane izvan kuće. Smatra da trening i zdrava hrana kod kuće danas često nisu dovoljni, već je iznimno važan i prehrambeni odgoj. 

U podcastu U Zoni pričala je i o poduzetničkoj karijeri, najdražoj osvojenoj medalji, a spomenula je i višegodišnji rad u Hajduku. Video prenosimo u nastavku.

FOTO: INFO ZONA