LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Podcast „U Zoni”

VIDEO: Nutricionistica Olujić: „Stigla je prva generacija djece koja će živjeti kraće od roditelja”

Dragana Olujić u podcastu „U Zoni” progovorila je o posljedicama nepravilnog prehrambenog ponašanja, pri čemu je upozorila na pretilost kod djece koja postaje sve veći problem.

Dragana Olujić u podcastu „U Zoni” progovorila je o posljedicama nepravilnog prehrambenog ponašanja, pri čemu je upozorila na pretilost kod djece koja postaje sve veći problem.

16. gošća podcasta U Zoni bila je nutricionistica Dragana Olujić. U razgovoru s Josipom Škiljom dotakla se alarmantnih podataka o pretilosti Hrvata te problemu prevelike dostupnosti nezdrave hrane, a objasnila je i da za zdravu prehranu nisu potrebna velika odricanja.

– Stigla je prva generacija djece koja će živjeti kraće od svojih roditelja. – dramatično je upozorenje Dragane Olujić

Istaknula je i da se nepravilna prehrambena ponašanja ne moraju nužno očitovati na tjelesnoj građi, ali da ostavljaju posljedice na zdravlje. Ponudila je potom konkretne savjete za zdravije navike.

Studenti medicine pokrenuli zanimljiv podcast: „Želimo mlađim generacijama pokazati koliko je medicina lijepa”Također, upozorila je na pretilost kod djece što postaje sve veći problem ne samo u Hrvatskoj već i globalno.

– Moramo biti otvoreni i objektivni i priznati da su djeca debela. Nisu ni pretila, niti su preuhranjena, niti su narast će, izvući će se, nego su debela. – naglasila je.

Priznala je i da njezina djeca imaju problem s tjelesnom težinom. Upravo je na njihovu primjeru objasnila problem prevelike dostupnosti nezdrave hrane izvan kuće. Smatra da trening i zdrava hrana kod kuće danas često nisu dovoljni, već je iznimno važan i prehrambeni odgoj. 

U podcastu U Zoni pričala je i o poduzetničkoj karijeri, najdražoj osvojenoj medalji, a spomenula je i višegodišnji rad u Hajduku. Video prenosimo u nastavku.

Osječki studenti obilježili Svjetski dan debljine odličnom akcijom„Niš konkretno”: kreativni srednjoškolci pokrenuli vlastiti podcast!


FOTO: INFO ZONA