LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Koronavirus u Hrvatskoj

VIDEO: MUP objavio snimku racije u noćnom klubu nakon ponoći

Među osobama zatečenima u policijskoj raciji bio je i 23-godišnjak kojemu je propisana mjera liječenja u kući zbog zaraze koronavirusom.

Među osobama zatečenima u policijskoj raciji bio je i 23-godišnjak kojemu je propisana mjera liječenja u kući zbog zaraze koronavirusom.

Policija je jučer otišla u kontrolu noćnih klubova na Maksimiru, odnosno Donjim Sveticama te je u jednome nakon ponoći zatekla 170 osoba, među kojima je bila i jedna osoba koja je pozitivna na koronavirus i kojoj je propisano liječenje zbog koronavirusa

Tijekom provođenja akcije u navedenim objektima zatečeno je, legitimirano i provjereno ukupno 239 osoba, stoji u priopćenju MUP-a. U ugostiteljskom objektu na Donjim Sveticama legitimirana je ukupno 61 osoba. Protiv triju osoba podneseni su prekršajni nalozi zbog kršenja odredbi članka 16. Zakona o osobnoj iskaznici.

– Prema muškarcu starosti 33 godine uporabljena su sredstva prisile zbog vrijeđanja i omalovažavanja službenih osoba te će isti biti prijavljen zbog prekršaja iz čl. 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Od strane inspektora civilne zaštite utvrđene su i nepravilnosti u vidu kršenja odluka Stožera civilne zaštite u smislu broja osoba u ugostiteljskom objektu, razmaka između stolica kao i prekoračenja radnog vremena. Zbog utvrđenog će, protiv odgovorne osobe, nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu zbog počinjenog kaznenog djela širenja i prenošenja zarazne bolesti iz čl. 180. Kaznenog zakona te će osoba biti predana u zakonskom roku pritvorskom nadzorniku. – navedeno je na stranici Ministarstva unutarnjih poslova.

Na drugoj je lokaciji u Zagrebu u jednom noćnom baru legimitirano 178 osoba, a protiv triju osoba podneseni su prekršajni nalozi zbog odbijanja davanja osobne iskaznice na zahtjev policije. Ovdje je među zatečenima bio i 23-godišnjak pozitivan na koronu:

– Nadalje, 23-godišnji muškarac zatečen je kao gost u tom objektu, gdje je bilo više od 170 osoba, unatoč određenoj mu mjeri „COVID - LIJEČENJE U KUĆI“, a zbog čega će protiv njega biti će provedeno kriminalističko istraživanje zbog počinjenog kaznenog djela širenja i prenošenja zarazne bolesti iz čl. 180 Kaznenog zakona. Od strane inspektora civilne zaštite utvrđene su nepravilnosti, u vidu kršenja odluka Stožera civilne zaštite o broju osoba u ugostiteljskom objektu, razmaku između gostiju, i prekoračenju radnog vremena. Zbog utvrđenog, će protiv odgovorne osobe, nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu zbog počinjenog kaznenog djela širenja i prenošenja zarazne bolesti iz čl. 180. Kaznenog zakona te će osoba biti predana u zakonskom roku pritvorskom nadzorniku.  

 
FOTO: POLICIJSKA UPRAVA ZAGREBAČKA