LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Mjesec zaštite od požara

VIDEO: Klinci iz Krapine postali vatrogasci na jedan dan, isprobali kanader i zipline

Ovaj događaj pružio je jedinstvenu priliku najmlađima da kroz igru i interaktivne aktivnosti nauče o vatrogastvu i djelovanju drugih žurnih službi.

Ovaj događaj pružio je jedinstvenu priliku najmlađima da kroz igru i interaktivne aktivnosti nauče o vatrogastvu i djelovanju drugih žurnih službi.

Povodom Mjeseca zaštite od požara i proslave 30. obljetnice osnivanja Javne vatrogasne postrojbe Krapina, krapinska Vatrogasna zajednica organizirala je Dan otvorenih vrata, koji je privukao posjetitelje svih uzrasta, prenosi Ni Zagorje malo.

Taj događaj pružio je jedinstvenu priliku najmlađima da kroz igru i interaktivne aktivnosti nauče o vatrogastvu i djelovanju drugih žurnih službi. Djeca su uživala u vožnjama u maketi kanadera, ziplineu preko Krapinice, napuhanom dvorcu s tematikom vatrogastva te uskočnom jastuku. Tim zabavnim aktivnostima mališani su stekli osnovno razumijevanje o vatrogasnoj opremi i postupcima spašavanja života i imovine.

Ovaj hrvatski grad imao je buran doček: ozlijeđeno dijete, zapaljena vozila, oštećeni prozori na osnovnoj školi



Događaju se pridružio i gradonačelnik Zoran Gregurović, koji je pohvalio napredak vatrogasne opreme i infrastrukture. Istaknuo je važnost takvih manifestacija u približavanju rada vatrogasaca građanima i jačanju povjerenja u žurne službe.
 

„Puno je tu moderne opreme koje prije nije bilo i tu se vidi izuzetan napredak. Ovo je bila prilika da svi sugrađani vide što sve naši vatrogasci i druge žurne službe imaju, da vide tko ih štiti i brani.” – rekao je gradonačelnik Gregurović.

 
IZVOR: NI ZAGORJE MALO
FOTO: NI ZAGORJE MALO