LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Debata o cijepljenju protiv koronavirusa

VIDEO: Dvije učenice pokazale iznimne vještine debatiranja; odlaze u Prag na međunarodno finale

Zahvaljujući gimnazijalkama iz Varaždina i Zadra, Hrvatska će biti jedna od država koju će predstavljati njezini učenici na međunarodnom debatnom finalu u Pragu.

Zahvaljujući gimnazijalkama iz Varaždina i Zadra, Hrvatska će biti jedna od država koju će predstavljati njezini učenici na međunarodnom debatnom finalu u Pragu.

Hrvatski učenici sudjelovali su u debati na temu Treba li cijepljenje protiv koronavirusa biti obavezno čim bude moguće u sklopu finala natjecanja u govorništvu Mladi debatiraju u Srednjoj, Istočnoj i Jugoističnoj Europi. Zahvaljujući iznimnim vještinama debatiranja, istaknule su se učenice Rene Neuberg-Jagetić, učenica I. gimnazije u Varaždinu i Julija Stefanović iz Gimnazije Vladimira Nazora u Zadru.

Debata se održala na njemačkom jeziku na daljinu putem Zooma. Učenica Neuberg-Jagetić zauzela je prvo, a učenica Stefanović drugo mjesto te će sada moći pokazati svoje znanje i na međunarodnom debatnom finalu koje će se održati u Pragu. Treće mjesto zauzeo je Augustin Pintarić iz V. gimnazije u Bjelovaru, a na 4. mjestu našao se Lovro Žagar iz bjelovarske gimnazije.

Ovo je drugi put da je Hrvatska sudjelovala u natjecanju u kojemu sudjeluju učenici koji uče njemački jezik kao strani. Putem tog projekta, kako piše u priopćenju, debata, koja je u ovom slučaju iz područja škole, temeljnih i ljudskih prava ili Europe, postaje važnije sredstvo demokratske rasprave i unapređuje višejezičnost.

Na natjecanju Jugend debattiert in Mittel-, Ost- und Südosteuropa sudjelovali su učenici iz škola u Bjelorusiji, Bugarskoj, Estoniji, Hrvatskoj, Litvi, Latviji, Poljskoj, Rumunjskoj, Rusiji, Sloveniji, Slovačkoj, Češkoj, Ukrajini i Mađarskoj. 

Debatu možete pogledati na videu u nastavku.
 
FOTO: YOUTUBE (SCREENSHOT) / JUGEND DEBATTIERT MITTEL-, OST- UND SÜDOSTEUROPA