LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zlostavljanje životinja

Veterinar pod istragom Komore nakon izjave da je ozlijeđena životinja „odlično”

Veterinar je pod povećalom zbog izjave o „odličnom“ stanju vidno premlaćenog konja.

Veterinar je pod povećalom zbog izjave o „odličnom“ stanju vidno premlaćenog konja.

Slučaj dvojice muškaraca koji su batinama premlatili zavezanog konja u štali kod Karlovca dobio je novi zaplet. Naime, Hrvatska veterinarska komora pokrenula je nadzor rada veterinara koji je uključen u tijek kriminalističkog istraživanja u dotičnom slučaju jer je izjavio da je konj „odlično”, prenosi Hina.

Veterinar Berislav Špigelski Komori treba predati na uvid svu dokumentaciju o postupanju u navedenom slučaju. Predsjednik Komore Ivan Zemljak rekao je za Hinu da će komora kao regulatorno tijelo za rad veterinara ispitati što stoji iza „nesretne izjave kolege iz Karlovca“.
 

Pokrenuli smo postupak, tražit ćemo od kolege svu dokumentaciju i dodatno objašnjenje njegove izjave medijima da je konj „odlično“, odnosno o svemu što je kod pregleda ustanovio. – rekao je Zemljak za Hinu.


Veterinar Špigelski spornu izjavu dao je prilikom razgovora s novinarkom RTL-a u kojem je priznao da nije ni pogledao snimku na kojoj se vidi zlostavljanje životinje.
 

Moj zadatak je da vidim u kakvom je stanju konj. I on je u odličnom stanju, samo je plah. On je takav.  rekao je te na konstataciju novinarke kako to ne čudi s obzirom na zlostavljanje, upitao: Otkud vi znate da je zlostavljan?


A da je konj zlostavljan potvrđuje ne samo snimka već i uhićenje dvojice muškaraca koji su premlatili nesretnog konja, koji im je naposljetku oduzet.
FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA