LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Shift Hackathon

Velika borba programera za 150 000 dolara u 24 sata

Službeno je otvoren Shift Hackathon, natjecanje programera u izradi aplikacije u samo 24 sata, s nagradnim fondom od 150 000 dolara. Ovaj događaj predstavlja uvod u 5. izdanje Shift konferencije u Splitu.

Službeno je otvoren Shift Hackathon, natjecanje programera u izradi aplikacije u samo 24 sata, s nagradnim fondom od 150 000 dolara. Ovaj događaj predstavlja uvod u 5. izdanje Shift konferencije u Splitu.

U Splitu je 31. svibnja započeo Shift Hackathon, natjecanje talentiranih programera koji izrađuju aplikaciju po želji u borbi za svoje svjetlo pod reflektorima, i naravno, velike nagrade koje očekuju pobjedničke timove. Događaj su u Microsoft Innovation Centru u Splitu službeno otvorili Ivan Burazin, glavni organizator Codeanywhere Shift konferencije i direktor tvrtke Codeanywhere te Domagoj Krisković iz Codeanywherea.

Natjecanje traje 24 sata bez prestanka, a nakon što se natjecatelji odmore prezentirat će u tri minute svoje aplikacije stučnom žiriju. Osam najboljih timova će biti odabrano za finale. Tako će u sklopu programa Shift konferencije 2. i 3. lipnja prezentirati svoju aplikaciju svim posjetiteljima i žiriju na glavnoj pozornici u HNK te se natjecati za primamljive nagrade ispred investitora i investicijskih fondova.

Foto: Codeanywhere Shift Conference

Nagradni fond iznosi preko 150 000 dolara, a uključuje nagrade Shifta koje prvoplasiranom timu donosi 3000 dolara, drugoplasiranom 2000 dolara te trećeplasiranom timu 1000 dolara u gotovini. Intercom će također odabrati najbolji tim koji će dobiti 2000 dolara u gotovini, dok Autodesk nagrađuje s 1000 dolara gotovine. IBM-ov nagradni fond sastoji se od nagrade prvoplasiranom timu u vrijednosti 150 000 dolara hosting credita, a drugoplasiranom i trećeplasiranom timu svakom po 12 000 dolara hosting credita. Digital Ocean nagrađuje prvoplasirani tim sa 1000 dolara, drugoplasirani sa 300 dolara, a trećeplasirani sa 100 dolara. 

Uz bogate novčane nagrade, koje će im biti službeno uručene po završetku Shift konferencije, predstavljanju projekata i dodjeli nagrada svjedočit će i predstavnici najpoznatijih tvrtki iz IT industrije kao što su Amazon, Shazaam, Ericsson, Docker, Trello, GitLab, Intercom, Cloud66, Localytics, AutoDesk, Squarespace, Toptal i mnogi drugi.

Napominjemo, Codeanywhere Shift konferencija djeluje već petu godinu za redom. Ove godine njezin generalni sponzor je Five, partner u organizaciji Splitsko dalmatinske županije, a konferenciju su podržali i brojni drugi sponzori i partneri.

Ako još uvijek niste osigurali svoje karte za Shift konferenciju, gdje možete poslušati vrijedna predavanja i pratiti finale ovog uzbudljivog natjecanja mladih programera, to možete učiniti još samo nekoliko dana.

Foto: Codeanywhere Shift Conference

FOTO: CODEANYWHERE SHIFT CONFERENCE