LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Posjetio je Odjel za elektrotehniku i računarstvo

Veleposlanik Indije u RH posjetio Sveučilište u Dubrovniku

Veleposlanika Republike Indije u Republici Hrvatskoj Nj. E. Raja Kumara Srivastavu posjetio je Rektorat Sveučilišta u Dubrovniku te Odjel za elektrotehniku i računarstvo.

Veleposlanika Republike Indije u Republici Hrvatskoj Nj. E. Raja Kumara Srivastavu posjetio je Rektorat Sveučilišta u Dubrovniku te Odjel za elektrotehniku i računarstvo.

Prorektorica za međunarodnu suradnju i znanost izv. prof. dr. sc. Marijana Pećarević i prorektor za poslovanje izv. prof. dr. sc. Nebojša Stojčić primili su u posjet veleposlanika Republike Indije u Republici Hrvatskoj Nj. E. Raja Kumara Srivastavu u Rektoratu Sveučilišta u Dubrovniku.

Prorektori Pećarević i Stojčić veleposlanika su upoznali s ustrojstvom sveučilišta, nastavnim i znanstvenim aktivnostima, međunarodnim projektima koje Sveučilište provodi i s vizijom za budućnost Sveučilišta.

Razgovarali su, ističu sa Sveučilišta, o mogućnostima suradnje na znanstveno-istraživačkim projektima, o potencijalnim gostujućim predavanjima indijskih znanstvenika na Sveučilištu te o već poduzetim aktivnostima za dolazak indijskih studenata na Sveučilište u Dubrovniku. U tom svjetlu, prorektorica za međunarodnu suradnju Pećarević i prorektor za poslovanje Stojčić upoznali su veleposlanika sa sunarodnjakom Soumic Sarakarom, novim poslijedoktorandom u Laboratoriju za inteligentne autonomne sustave – LARIAT.
– Prilikom posjeta Laboratoriju za inteligentne autonomne sustave – LARIAT voditeljica izv. prof. dr. sc. Ivana Palunko upoznala je veleposlanika s radom prvog znanstveno-istraživačkog centra na Sveučilištu u Dubrovniku. U sklopu ovog laboratorija, koji je dio Odjela za elektrotehniku i računarstvo, djeluje interdisciplinarna istraživačka grupa iz područja sustava upravljanja, robotike i umjetne inteligencije. Toj grupi nedavno se pridružio i Indijac dr. sc. Soumic Sarakar kao novi poslijedoktorand. – ističu sa Sveučilišta.
Nj. E. veleposlanik Srivastava izrazio je svoju otvorenost za sve oblike suradnje. Takvi oblici suradnje bi, također, otvorili studentima Sveučilišta put prema Indiji. 
FOTO: SVEUČILIŠTE U DUBROVNIKU