LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Potonuo splav, a i oni s njime

Vatrogasci zgroženi ljudskim ponašanjem tijekom poplava: 'U splavi, na Savi'

Zagrebački vatrogasci morali u akciju spašavanja zbog odviše "kreativne" ideje dvojca.

Zagrebački vatrogasci morali u akciju spašavanja zbog odviše "kreativne" ideje dvojca.

Vatrogasci su još jednom pokazali da su uvijek spremni pomoći, pa makar ljudi sami bili krivi za situaciju u kojoj su se našli. Naime, Vatrogasna postaja Zagreb podijelila je fotografije s jučerašnjeg spašavanja do kojeg je došlo zbog neodgovornosti dvije nepoznate osobe.

"Opasno i neodgovorno! Upravo smo spasili dvije osobe koje su odlučile prenoćiti na splavi. U noći s ovakvom prognozom. U splavi. Na Savi", stoji u objavi Vatrogasne postaje Zagreb

Tko je, i zašto, došao na ideju da prenoći na splavi na rijeci Savi koja je narasla za rekordnih 440 centimetara, nisu otkrili. No, građani u komentarima nisu štedjeli anonimne veslače.

"Treba im debelo naplatiti spašavanje, jer netko mora ugroziti svoj život da bi spasio tuđi", stoji u jednom od brojnih komentara.

Drugi su zaključili da u takvim slučajevima ljude treba pustiti da se sami nose s posljedicama svojih odluka.

"Super je da se u ovakvoj situaciji morate baviti i ovakvim šupljoglavcima. Trebali ste ih pustiti da odrade riječno krstarenje do Crnog mora. Ovo je na razini odlaska na Biokovo u japankama i bez vode usred ljetnog dana", komentirala je gospođa te upitala vatrogasce je li tim ljudima barem bilo neugodno kad su ih pokupili?


VIDEO: Klinci iz Krapine postali vatrogasci na jedan dan, isprobali kanader i zipline


Ostaje pitanje, treba li ljude "opaliti po džepu" da bi dva puta razmislili prije odlaska u slične pohode.
IZVOR: VATROGASNA POSTAJA ZAGREB
FOTO: FB SCREENSHOT