LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Intervju s osnivačem Differenta

Ususret gostovanju na Youth Future Croatia, Mirko Logožar donosi poduzetničke savjete

– Budućnost mladih je onakva kakvu si ju sami naprave. Ako se fokusiraju na negativne stvari i sve moguće prepreke, a prepreka je beskonačno mnogo, budućnost će im se uglavnom vrtjeti oko toga. – poručuje Mirko Logožar.

– Budućnost mladih je onakva kakvu si ju sami naprave. Ako se fokusiraju na negativne stvari i sve moguće prepreke, a prepreka je beskonačno mnogo, budućnost će im se uglavnom vrtjeti oko toga. – poručuje Mirko Logožar.

Konferencija Youth Future Croatia, namijenjena mladim ambicioznim ljudima koji traže svoju priliku za uključivanje na tržište rada ili za pokretanje vlastitog posla, održat će se 4. prosinca u Zagrebu, a na njoj će sudjelovati mnogi interesantni predavači. Jedan je od njih osnivač platforme Different – Mirko Logožar.

Mirko Logožar svoj put započinje studijem informatike na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu. Nakon toga završava tečaj za licenciranog fitness-instruktora u školi za fitness-trenere   Instructus, što mu je pružilo puno znanja koja su poslužila kao temelj za edukativnu platformu koju će tek osmisliti.

Nakon rada u jednoj kompaniji u koju je ušao još kao student, shvatio je da želi pokrenuti vlastiti posao. S realizacijom svoje ideje započeo je na društvenoj mreži Facebook gdje je nastojao educirati svoju publiku o zdravoj prehrani. Tadašnji Eat Different težio je pružiti znanje kako bi svi, pa čak i oni koji ne stižu kuhati, mogli unositi nutritivno hranjive namirnice u svoj organizam. Kasnije dolazi do rebrandinga te platforma otad nosi ime Different.

Ključ za uspjeh, kaže Mirko Logožar, nalazi se u kontinuitetu. Ističe:

– Kontinuitet je doslovno najteža stvar – biti aktivan sa svim radnjama i aktivnostima koje provodite na putu do uspjeha kada nemate nikakve povratne informacije ili čak negativne, ne smijete stati.

 

Nastavlja sa savjetom za mlade ljude koji se možda ne usude pokrenuti posao u Hrvatskoj zbog raznih prepreka:

– Budućnost mladih je onakva kakvu si ju sami naprave. Ako se fokusiraju na negativne stvari i sve moguće prepreke, a prepreka je beskonačno mnogo, budućnost će im se uglavnom vrtjeti oko toga. No, ako se fokusiraju na ono što mogu napraviti i kako da stvore svoje okruženje koje ne vrvi negativnim vijestima, dakle proaktivan pristup i zdravo razmišljanje – onda će im budućnost biti takva.

S obzirom na to da i sam zna koliko je teško započeti s vlastitom poslovnom idejom i kako se to može činiti iz perspektive studenta, Mirko Logožar poručuje im sljedeće:

– Ostvarite svoju ideju. Znam, nije to baš samo tako, ali umjesto da provedete dva mjeseca razmišljajući, planirajući i tražeći savršen plan i savršenu računicu, što prije izađete s njom u svijet, to ćete prije shvatiti da u poduzetništvu nema mjesta perfekcionizmu. Samo prestanite razmišljati o tome i krenite.

Na predavanju Mirka Logožara koje će se održati u sklopu konferencije moći ćete i sami postaviti pitanja koja vas zanimaju. Za točne informacije o vremenu i lokaciji pratite Youth Future Croatia na društvenim mrežama.

Konferenciju organizira Centar za razvoj mladih s ciljem da sudionicima pokaže različite karijerne odabire kojima mogu uspjeti u poslovnom svijetu te, isto tako, neke prilike koje im se pružaju neovisno o formalnom obrazovanju.

FOTO: MIRKO LOGOŽAR