LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Klub mladih tata vol.2

Uspješno završen projekt usmjeren na oznaživanje mladih očeva

Kroz različite aktivnosti i programe, korisnici su imali priliku steći dragocjena znanja, podršku i vještine koje će im pomoći u njihovoj roditeljskoj ulozi. 

Kroz različite aktivnosti i programe, korisnici su imali priliku steći dragocjena znanja, podršku i vještine koje će im pomoći u njihovoj roditeljskoj ulozi. 

Završen je projekt Instituta za stručno usavršavanje mladih – Klub mladih tata vol.2, usmjeren na osnaživanje mladih očeva. Ovaj projekt, koji je trajao godinu dana, bio je putovanje puno učenja, rasta i zajedništva. Kroz različite aktivnosti i programe, korisnici su imali priliku steći dragocjena znanja, podršku i vještine koje će im pomoći u njihovoj roditeljskoj ulozi. 
 

Što su korisnici dobili kroz projekt?

 
1. Individualno savjetovanje - Očevi su imali priliku raditi jedan na jedan sa stručnjacima kako bi se nosili s osobnim izazovima roditeljstva, poboljšali svoje vještine i izgradili veće samopouzdanje. Ovaj oblik podrške bio je ključan za mnoge sudionike, pružajući im emocionalnu podršku i alate potrebne za uspješno roditeljstvo.

2. Grupne radionice - Kroz niz radionica, očevi su učili o različitim temama, od razvojnih faza djece do ravnopravnog roditeljstva i zakonskih prava. Radionice su bile interaktivne i poticale su razmjenu iskustava među sudionicima, stvarajući snažan osjećaj zajedništva i podrške.

3. Edukativna predavanja - Stručnjaci su održali predavanja koja su pokrila širok spektar tema relevantnih za roditeljstvo. Ova predavanja pružila su korisnicima uvid u najnovije istraživanja i prakse u području odgoja djece.

Strojarski fakultet u Slavonskom Brodu nositelj znanstvenog projekta vrijednog preko 1,36 milijuna eura



4. Podrška u kriznim trenucima - Tijekom projekta, savjetnici Instituta su pružali podršku očevima u trenucima krize, pomažući im da se nose s izazovima kao što su financijski problemi, emocionalni stres i drugi životni izazovi.

5. Promocija ravnopravnog roditeljstva - Projekt je aktivno promicao ravnopravno roditeljstvo, naglašavajući važnost aktivnog sudjelovanja oba roditelja u odgoju djece. Kroz edukaciju i podršku, poticali smo očeve da preuzmu aktivniju ulogu u životima svojih djece.
 

„Na kraju, želimo izraziti duboku zahvalnost svim partnerima koji su podržali ovaj projekt. Bez vaše pomoći, ovaj projekt ne bi bio moguć. Hvala našim stručnjacima, volonterima i svim organizacijama koje su s nama surađivale. Vaš trud omogućio je da ovaj projekt bude uspješan i koristan za mnoge očeve. Također, želimo zahvaliti svim očevima koji su sudjelovali u projektu.”, poručili su iz Instituta.


Savjetovanje - Ključna podrška u projektu za očeve


FOTO: Freepik / Ilustracija

Iako je ovaj projekt završio, ovo nije kraj aktivnosti. Institut za stručno usavršavanje mladih nastavit će se zalagati za mlade i mlade očeve kroz razne projekte i inicijative. 
 

„Pozivamo vas da nas pratite i dalje te sudjelujete u našim budućim projektima. Zajedno možemo stvoriti zajednicu u kojoj su očevi osnaženi i podržani u svojoj roditeljskoj ulozi. Za više informacija o našim nadolazećim projektima i kako se uključiti, posjetite naše web stranice ili nas kontaktirajte putem e-maila na adresu info@isum.hr. Hvala vam na povjerenju i podršci, i veselimo se nastavku zajedničkog rada.”, poručuju iz Instituta.


Klub mladih tata vol.2 kojeg provodi Institut za stručno usavršavanje mladih u partnerstvu s udrugom Impress financiran je sredstvima Središnjeg državnog ureda za mlade u iznosu od 6.636,14 EUR. 
FOTO: FREEPIK / ILUSTRACIJA