LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Dani piva u Karlovcu

Uskoro se održava najveća pivska manifestacija u Hrvatskoj; poznati svi detalji

Karlovački Dani piva održat će se od 27. do 31. kolovoza, ulaz je besplatan, a na festival je moguće doći i posebnim vlakom Zagreb – Karlovac – Zagreb čija će cijena biti 10 kuna.

Karlovački Dani piva održat će se od 27. do 31. kolovoza, ulaz je besplatan, a na festival je moguće doći i posebnim vlakom Zagreb – Karlovac – Zagreb čija će cijena biti 10 kuna.

Od 27. do 31. kolovoza Karlovac postaje mjesto susreta svih ljubitelja dobre zabave, piva i raznolikog programa – održavaju se Dani piva. Karlovčane i njihove posjetitelje, ističu organizatori, već od prvog dana očekuje nezaboravan provod uz 12 domaćih glazbenika. 

– Iz godine u godinu trudimo se svojim sugrađanima i gostima ponuditi nešto novo. Dani piva više nisu samo još jedan festival; oni su najveća pivska manifestacija koja u prostoru najljepših gradskih perivoja te jedinstvene kulturno-povijesne baštine u pet festivalska dana okupi posjetitelje iz svih dijelova Hrvatske – istaknuo je gradonačelnik grada Karlovca Damir Mandić i dodao – Iako nam se, početkom ove godine činilo kako će Dani piva pričekati bolja vremena, odgovornim ponašanjem, ali i predanim zajedničkim radom, uspjeli smo u rekordno kratkom roku postaviti scenu za još jedno izdanje manifestacije za pamćenje i zato sam zahvalan svim ovim ljudima koji danas sjede ovdje sa mnom, ali i svim vama što dalje širite pozitivne riječi o jednoj od najvećih nacionalnih manifestacija.

Posjetitelje očekuju koncerti različitih izvođača. 

– Uz Massima, prvi će dan na pozornicu izaći i svojevrsna institucija rock glazbe – Zabranjeno pušenje. Ovaj energični bend više od 40 godina pomiče granice glazbe u regiji i nedvojbeno je da će zajedno s ostalim imenima pripremiti pravi spektakl. Za to će se pobrinuti i Silente, bend koji hitovima osvaja domaće i regionalne glazbene visine, a dio bogatog programa bit će i prekaljeni rockeri benda Goran Bare & Majke. Jamac dobre zabave je i maskirani electro pop duo Nipplepeople. Na pozornicu će stati i Vojko V, kojem će se pridružiti i trap senzacija Z++ koji je pokrenuo potpuno novi glazbeni val na domaćoj glazbenoj sceni. Uz Natali Dizdar posjetitelji 34. Dana piva Karlovac dugo će pamtiti i nastup grupe Detour. Kako bi Dani piva bili pravi glazbeni i zabavni spektakl, pobrinut će se i legenda domaće glazbene scene Željko Bebek te jedan od najprogresivnijih i originalnijih glazbenih bendova TBF. Energičnoj atmosferi pridonijet će i trio Tight Grips, čije nastupe karakterizira žestok, ali na momente ambijentalan i eksperimentalan zvuk – ističu organizatori. 

Uz koncerte nekih od najvećih domaćih glazbenih izvođača i najbolje ljetno osvježenje, pivo, Karlovčane i njihove posjetitelje očekuje raznolika gastronomska ponuda, a pripremaju se slana i slatka jela pripremljena s pivom.

U okviru promocije odgovorne konzumacije za sve posjetitelje koji na Dane piva dolaze iz Zagreba Karlovačko će organizirati festivalski vlak na relaciji Zagreb – Karlovac – Zagreb.

– Kako bi odrasli posjetitelji Dana piva mogli bezbrižno uživati u konzumaciji piva, organizirali smo liniju vlaka koja će u periodu od petka do nedjelje voziti na relaciji Glavni kolodvor Zagreb – Karlovac centar. Cijena povratne karte iznosit će simboličnih 10 kuna, a polazak iz Zagreba predviđen je za 18:50 sati, dok je planirani povratak u ponoć, nakon završetka programa. I u okviru 34. Dana piva nastavljamo s kampanjom podizanja svijesti o tome da maloljetnici ne bi smjeli konzumirati alkohol. Već poznate Ja sam 18+ narukvice dijelit će se na svim lokacijama na kojima se poslužuju alkoholna pića – istaknula je Ljudmila Bratko Gašpić, menadžerica za korporativne poslove u kompaniji HEINEKEN Hrvatska.

I ove godine pivo će se točiti u posebne festivalske plastične čaše napravljene od recikliranog materijala, a novost je i prva pivska akademija.

– Naši majstori pivari pripremili su poseban dvodnevni program u okviru kojeg će sudionici imati priliku pripremiti vlastito pivo. A najbolje je što to isto pivo, nakon što ga pripreme, mogu ponijeti kući. – napomenula je Marta Bułhak, predsjednica Uprave HEINEKEN Hrvatska.

S obzirom na postojeće epidemiološke preporuke i odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite u svrhu sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 na okupljanjima, za sve posjetitelje koji u Danima piva žele uživati u prvim redovima, organizatori su pripremili posebnu lokaciju za provođenje brzih antigenskih testova.

– Prema porukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te odlukama Nacionalnog stožera civilne zaštite, prostor ispred same pozornice bit će ograđen, a u isti moći će ući posjetitelji samo s valjanim EU COVID digitalnim potvrdama – spomenula je Daniela Peris, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam i dodala – Za posjetitelje koji ne posjeduju EU digitalne COVID potvrde, organizirali smo brzo antigensko testiranje na samoj lokaciji, a trošak testiranja u iznosu od 100 kn snose sami posjetitelji.

Više informacija o programu manifestacije te novostima u ponudi možete pronaći na službenoj stranici festivala.

FOTO: DANI PIVA KARLOVAC