LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Podrška visokoškolskom sustavu

Uskoro deseti Tjedan Centra za e-učenje Srca

Tijekom Tjedna Centra za e-učenje održat će se praktične i interaktivne radionice na kojima će nastavnici imati priliku steći nova praktična iskustva u pripremi predavanja u online okruženju korištenjem videokonferencijskih sustava Srca i u pripremi i izvođenju nastave u online okruženju.

Tijekom Tjedna Centra za e-učenje održat će se praktične i interaktivne radionice na kojima će nastavnici imati priliku steći nova praktična iskustva u pripremi predavanja u online okruženju korištenjem videokonferencijskih sustava Srca i u pripremi i izvođenju nastave u online okruženju.

Centar za e-učenje Sveučilišnog računskog centra (Srca) od 20. do 24. rujna 2021. godine organizira deseti Tjedan Centra za e-učenje koji će se održati online putem sustava za webinare Srca.

Svake se godine u rujnu tradicionalno održava Tjedan Centra za e-učenje sa željom da se na početku nove akademske godine nastavnicima pomogne da se što bolje pripreme za nastavu stjecanjem novih znanja u području e-učenja i razmjenom iskustva rada u online okruženju.

Tijekom Tjedna Centra za e-učenje, održat će se praktične i interaktivne radionice na kojima će nastavnici imati priliku steći nova praktična iskustva u pripremi predavanja u online okruženju korištenjem videokonferencijskih sustava Srca i u pripremi i izvođenju nastave u online okruženju.

U srijedu, 22. rujna, s početkom u 13:00 sati održat će se panel na temu Izazovi organizacije visokoškolske nastave u postpandemijsko doba. Na panelu će sudionici raspravljati o načinima na koje se nastava može organizirati u vrijeme kada se, uz pandemiju COVID-19 koja je i dalje prisutna, najavljuje povratak u klupe i kontaktna nastava uživo, te kako na najbolji način implementirati iskustva stečena u provedbi hitne nastave na daljinu, a sve s ciljem unapređenja obrazovnih procesa i iskustva studenata i nastavnika.

Razgovarat će se i o infrastrukturnim potrebama koje su nužne da bi se modernizirao cjelokupni obrazovni proces, kao i o važnosti kontinuiranog usavršavanja nastavnika koji razvijanjem svojih digitalnih kompetencija uvelike doprinose i unapređenju digitalnih kompetencija kod studenata.

U panelu će sudjelovati: izv. prof. dr. sc. Vlado Tropša, prorektor Sveučilišta Sjever, prof. dr. sc. Lina Pliško, dekanica Filozofskog fakultet Sveučilišta u Puli, prof. dr. sc. Ivan Koprić, dekan Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, izv. prof. dr. sc. Smiljana Pivčević, prodekanica za nastavu Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Splitu i izv. prof. dr. sc. Višnja Rajić, prodekanica za nastavu i studente Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a moderirat će ga dr. sc. Sandra Kučina Softić, pomoćnica ravnatelja Srca za obrazovanje i podršku korisnicima.

Centar za e-učenje Srca je spreman za jesen i pružanje podrške nastavnicima, studentima i visokoškolskim ustanovama za rad u online okruženju. Kao nacionalni centar za e-učenje u visokom obrazovanju, Centar je osigurao najmoderniji sustav za e-učenje, edukaciju nastavnika putem online tečajeva i radionica, konzultacije i helpdesk kroz koji svakodnevno prolaze stotine upita nastavnika i studenata s visokih učilišta iz cijele Hrvatske.

FOTO: UNSPLASH