LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Edukacija za mlade

Uskoro besplatna trodnevna edukacija o volontiranju, programima za mlade i participativnom budžetiranju

Anja Marković iz udruge Bonsai vodit će trodnevnu edukaciju namijenjenu mladima koji žele proširiti znanja o volonterstvu, uključivanju mladih u pripremu i provedbu programa za mlade te participativnom budžetiranju.

Anja Marković iz udruge Bonsai vodit će trodnevnu edukaciju namijenjenu mladima koji žele proširiti znanja o volonterstvu, uključivanju mladih u pripremu i provedbu programa za mlade te participativnom budžetiranju.

Otvorene su prijave za besplatnu online edukaciju Uključivanje mladih koja će se na platformi Zoom održavati od 12. do 14. listopada od 15 do 20 sati. Vrše se na stranici Klubzona.net.

Edukacija je, poručuju iz Info zone, u prvom redu namijenjena mladima koji žele proširiti znanja o volonterstvu, uključivanju mladih u pripremu i provedbu programa za mlade te participativnom budžetiranju.

– Mladi se aktivno uključuju u društvo najčešće kroz volontiranje, a ova edukacija prilika je da se upoznaju s terminologijom te pravima i obvezama volontera, ali i da steknu znanja potrebna za kvalitetno upravljanje volonterima. Dio edukacije bavit će se i uključivanjem mladih u pripremu i provedbu programa za mlade, upoznajući sudionike s mogućnostima i načinima uključivanja mladih u pripremu i provedbu programa kazališta, knjižnica, galerija i slično. Relativno nova mogućnost uključivanja svih građana, pa tako i mladih, u planiranje javnih proračuna je – participativno budžetiranje, o čemu će sudionici edukacije također imati priliku kroz teoriju i praksu dobiti potrebna znanja i iskustva. – ističu organizatori.

Voditeljica trodnevne edukacije je Anja Marković iz udruge Bonsai. Osim što je voditeljica Volonterskog centra Dubrovnik i sudjeluje u projektu participativnog gradskog proračuna Grada Dubrovnika u koji su uključeni učenici dubrovačkih škola, ima bogato iskustvo vođenja sličnih radionica.

– Mladi koji završe edukaciju imat će priliku kroz rad Info zone i sudjelovanjem na drugim nacionalnim i međunarodnim edukacijama nastaviti primjenjivati i usavršavati svoja znanja iz navedenih područja. – dodaju iz Info zone.

FOTO: UNSPLASH