LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Tečaj znakovnog jezika

Upišite tečaj hrvatskog znakovnog jezika

Prijavite se na tečaj hrvatskog znakovnog jezika u trajanju od četiri semestra i naučite potpuno novi oblik komuniciranja.

Prijavite se na tečaj hrvatskog znakovnog jezika u trajanju od četiri semestra i naučite potpuno novi oblik komuniciranja.

Online upisi novih članova na tečaj hrvatskog znakovnog jezika za akademsku godinu 2016./2017. počeli su 5. rujna i traju do 30. rujna 2016. Prijave su obvezne samo za prvi semestar, a prijaviti se možete klikom na poveznicu.

Tečaj u trajanju od četiri semestra (dvije godine) održavat će se u Zagrebu, Osijeku, Vinkovcima, Splitu, Varaždinu i Čakovcu i to u popodnevnim i večernjim satima jednom tjedno po dva školska sata. Uvjet za upis na tečaj poznavanje je hrvatskog jezika u govornoj i pisanoj formi.

Sami upisi održat će se u tjednu od 3. do 7. listopada, a termini upisa bit će objavljeni na internetskim stranicama do 30. rujna. Rasporedi polaznika u grupe odredit će se prilikom upisa, a prilikom upisa također je potrebno donijeti 200,00 kuna za administrativne troškove i didaktički materijal te dvije fotografije veličine 3,5 x 4,5 cm.

Kako izgledaju sati znakovnog jezika te što o njima kažu voditelji, instruktori i polaznici tečaja, pogledajte u kratkom videu.

Podsjetimo, znakovni hrvatski oblik je komunikacije koja je najraširenija u gluhoslijepih osoba koje su usvojile hrvatski jezik te se potpomažu pojedinim znakovima hrvatskog znakovnog jezika. 

Hrvatski savez gluhoslijepih Dodir djeluje od 1994. godine te za cilj ima promicanje interesa gluhoslijepih osoba u Republici Hrvatskoj i izvan nje ostvarivanjem njihovih temeljnih ljudskih prava na edukaciju, rehabilitaciju, komunikaciju i socijalizaciju.

– Na dodir ljubavi svi postaju poete. – Platon

FOTO: DODIR.HR