LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Solidarnost i podrška

UNIDU voli činiti dobro: studenti i alumni organizirali humanitarnu akciju za djecu iz Ukrajine

Alumni i Studentski zbor Sveučilišta u Dubrovniku uz brojne su partnere organizirali hvalevrijednu akciju i bar malo uljepšali svakodnevicu izbjeglicama iz Ukrajine.

Alumni i Studentski zbor Sveučilišta u Dubrovniku uz brojne su partnere organizirali hvalevrijednu akciju i bar malo uljepšali svakodnevicu izbjeglicama iz Ukrajine.

UNIDU Alumni klub i Studentski zbor u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Dubrovnik organizirali su humanitarnu akciju za djecu Ukrajine u četvrtak, 28. travnja 2022. u Sportskoj dvorani.  Bila je to prilika u kojoj su se studenti, alumni i zaposlenici Sveučilišta u Dubrovniku družili sa šezdesetak djece iz Ukrajine i njihovim obiteljima nastojeći im razveseliti izbjegličke dane te iskazati solidarnost, podršku i blizinu.

Kolege s Odjela za umjetnost i restauraciju pripremili su prigodne likovne radionice, nositelji kolegija Tjelesnog odgoja organizirali su sportske igre na igralištu ispred Sportske dvorane, a Zajednica tehničke kulture pridružila se radionicama 3D printanja i programiranja bez ekrana. Okrjepu je za ovu akciju pripremilo osoblje Hotela Rixos Dubrovnik Premium koji se kao partner UNIDU Alumni kluba spremno uključio u ovu akciju.

Kako bi se razveselilo djecu čije je odrastanje u rodnom kraju naglo prekinuto, među zaposlenicima Sveučilišta prethodnih je tjedana organizirano prikupljanje poklona koji su ovom prigodom uručena djeci. Ključnu podršku u realizaciji ove akcije pružilo je Gradsko društvo Crvenoga križa Dubrovnik.

Osnaženi vlastitim iskustvima iz ne tako davnog Domovinskog rata, UNIDU Alumni klub i Studentski zbor Sveučilišta u Dubrovniku sa svojim partnerima i suradnicima, željeli su otvorena srca, u okviru vlastitih mogućnosti, pružiti podršku izbjeglicama iz Ukrajine u najtežim životnim trenucima, osobito najmlađima.

– Poruka je to našim studentima, ali i cijelom društvu koliko je uključivanje u volonterski i humanitarni rad važno kao temelj izgradnje bolje budućnosti koju kreiramo zajedničkim snagama. – poručuju s našeg najjužnijeg sveučilišta. 

FOTO: UNIDU / PRESS