LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Vrijedna donacija

UNICEF donirao pola milijuna kuna za unaprjeđenje nastave na daljinu

Donacijom UNICEF-a od gotovo pola milijuna kuna doprinijet će se osiguravanju kvalitetnog obrazovanja za sve.

Donacijom UNICEF-a od gotovo pola milijuna kuna doprinijet će se osiguravanju kvalitetnog obrazovanja za sve.

Ured UNICEF-a podržao je obnavljanje infrastrukture potrebne za sigurno odvijanje škole na daljinu donacijom sustava za pohranu podataka vrijednog više od 480 000 kuna. Ta će investicija biti važna i nakon kriznih vremena kao što je bilo ovo s kojim smo se susreli u posljednjih nekoliko mjeseci jer će djeca i kasnije koristiti virtualne učionice i mrežne alate za učenje.
– Nastava na daljinu naš je pionirski pothvat zahvaljujući kojem smo svim učenicima u Hrvatskoj osigurali odvijanje odgojno-obrazovnog procesa u izvanrednim okolnostima uzrokovanima pandemijom koronavirusa Imali smo tu sreću da smo zahvaljujući ulasku kurikularne reforme u škole na vrijeme opremili naše škole i time stvorili preduvjete da bi ovakav tip nastave uopće bio moguć. Zahvaljujem UNICEF-u na donaciji sustava za dugotrajnu pohranu podataka velikog kapaciteta (Tape Library), koji je na ovaj način dao podršku cjelokupnom procesu. – istaknula je ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak.
UNICEF je i za vrijeme vrhunca pandemije osiguravao podršku djeci i obiteljima nabavkom zaštitne opreme, dezinficijensa, nabavi tableta i računala, osiguravanja WiFi pristupa i još mnogo toga. 
– Od početka provođenja nastave na daljinu do danas pola milijuna nastavnika i učenika svakodnevno pristupa brojnim aplikacijama, uslugama i alatima za udaljeno učenje  svojim elektroničkim identitetom u sustavu AAI@EduHr. Stoga smo zahvalni na donaciji koja će pomoći u održavanju stabilnosti naših sustava te posljedično omogućiti svim učenicima i nastavnicima poboljšano iskustvo i neometano provođenje nastave na daljinu. – izjavio je Goran Kezunović, ravnatelj CARNET-a.
Iz UNICEF-a navode da su sretni što je njihov doprinos CARNET-ovu sustavu od velikog značaja njihovim zajedničkim i kontinuiranim naporima u osiguravanju kvalitetnog obrazovanja za sve.
FOTO: PIXABAY